Kunigunda Kincsei

2021\03\18

365/22. Napi idézet

muller_peter.jpgTapasztaltad már, hogy türelmes csak akkor lehetsz, ha tudod, hogy valami ÉRTELME van? Értelmetlenül kibírni valamit, az nem türelem, hanem elviselés. Az összeszorított fogsor nem türelem. A szeretet türelme - a valódi türelem - a másik ember világnézetével, hitével, jellemével és puszta lényével szemben tanúsított mélységes megértés. Felismerése annak, hogy az élet sokszínűségének van valami magasabb értelme. Jó, hogy a másik másmilyen! Még akkor is, ha néha irritál. Hiszen két egyforma levél sincs. Aki ezt nem látja, s nem ámul el ezen, annak a lelke úgy működik, mint a szecskavágó: beledarál mindent a maga rögeszméjébe. (Müller Péter magyar író, dramaturg)

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!

2021\03\17

365/21. Napi idézet

grof_szechenyi_istvan.jpgNincs a természetben két egymáshoz tökéletesen hasonló falevél, s így bizonyosan két ember sem lehet teljesen egyenlő. Mégis felébred azért a növény szendergő ékessége téli álmából, zöldell a tavaszi lágy szellőkben, örvendezik a harmatnak, s mohón szívja be a nyári eső cseppjeit, összezsugorodik az ősz hidegétől, s végül szárazon hull a földre. Bár olyannyira különböző alakban, a természet mégis csak egyetlen törvényét követi. S ehhez hasonlóan mi, emberek is, bolygónk benépesülése óta a fehértől a szerecsenig, s ettől az albínóig, annyi milliárdan mind különbözők vagyunk, s bár különbözünk, mégis egyetlen törvény hatalma alatt állunk. Mindegyikünk egyféle módon születik, a kín mindegyikünknek fáj, a szív - egyikünkben csakúgy, mint másikunkban -, néha tágul, és örömet érez, néha szorong és szenved, a fej csakúgy az egyikben, miként a másikban a lélek valódi székhelye, s a halál mindegyikünk vágyainak, reményeinek, munkásságának határt szab. (Széchenyi István magyar politikus, író)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!

idézet gondolatok író Széchenyi István 365 idézet

2021\03\16

Tucatnyi ötlet húsvéti ajtódíszre

Azt hiszem a karácsonyi készülődést sokkal komolyabban veszi az emberek többsége, többet dekorálunk. Míg majdnem minden ajtón van olyankor legalább valamilyen kis dísz, úgy tapasztaltam, hogy ez húsvétkor nem annyira terjedt még el (vagy én járok olyan helyeken, ahol így van). De aki szereti a készülődést, annak most mutatok egy csokor húsvéti ajtókoszorút ötletadónak. 

h11_5.jpg

h12_4.jpg

h10_5.jpg

h2_5.jpg

h3_6.jpg

h4_6.jpg

h5_3.jpg

h6_5.jpg

h7_4.jpg

h8_5.jpg

h9_2.jpg

h1_7.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!

 

nyúl ünnep ötlet nyuszi kreativitás dekoráció koszorú ajtódísz saját kézzel Húsvét

2021\03\16

365/20. Napi idézet

krudy-gyula-obuda-2.jpgAz élet egy befejezett, kész feladat, amelynek elviselésétől senki sem kíván idő előtt megszabadulni. Végigélik az emberek az életüket, mint az esztendő különböző évszakai tökéletes bizonysággal következnek. Mindenkinek van tavasza, piros nyara, hosszadalmasan ásító ősze, megnyugtató tele. Élet, amely pontosan igazodik a kalendáriumhoz. Vannak fiatal napok, vannak öreg napok, jönnek és mennek ködök, szomorgó esők, májusok, novemberek, jó és rossz kedvek, ájtatosságok és káromkodások, betegségek és ropogó egészségek. Senki sem csodálkozik az életen, amint nem lep meg különösebben a tavasz áhítatos napsugara és nem váratlan az ősznek mogorvasága. Bolond az, akinek nem tetszik, hogy elmúlik a nyár. Okos ember megnyugszik a tél hótakarója alatt, az örökös némaságban, az emberhangtalan magányban ( Krúdy Gyula magyar író)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!

idézet gondolatok író Krúdy Gyula 365 idézet

2021\03\15

365/19. Napi idézet

A Nemzeti Ünnep alkalmából egy gondolat a hazáról.

szep_erno.jpgA hazát szeretni nem érdem. Nem érdem az édesanyámat szeretni, nem érdem a szerelmesemet szeretni, akinek a csókja legjobban kell az összes nők csókja közül. Nem érdem a töltöttkáposztát szeretni, sem a kétszeresből sütött kenyeret (...). Nem érdem az életet szeretni, ugye nem. A hazám nélkül nincs életíze az életnek sehol másutt. A kenyerem a hazám, a megélhetésem, a fantáziám, a gyengém. Nem lehet azt mondani, hogy ha angol volnék, az angol hazát szeretném így. Persze, de mégis... Nem lehet rámfogni, hogy ha nem ez az asszony volna az anyám, másik anyát szeretnék. Ez szült. Nem tudok más anyát elképzelni. Szép Ernő (magyar költő és író)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!

idézet gondolatok haza költő író Szép Ernő 365 idézet

2021\03\14

365/18. Napi idézet

Szeretem Dan Brown könyveit, de nem csak igzalmas történetek miatt. Annyi új, apró információhoz juthatunk a világban fellethető műalkotásokról, amire eddig nem is gondoltunk, és ez teszi színessé és többé a könyveit. Az alábbi idézet az Elveszett jelkép című könyvéből származik. Bavallom addig nem igazán gondoltam arra, milyen is lehet a Amerikai Egyesült Államok Capitoliuma. A könyv hatására virtuálisan bekukucskáltam, és íme egy kép, hogy hol is kezdődött a történet. Erről az érzésről szól az idézet. 

national_statuary_hall_collection.jpg

dan_brown_bookjacket_cropped.jpgEgyre bizonyosabb lett abban, hogy a világ még számos kincset tartogat számára. Vannak olyan titkok, amelyek emberi ésszel fel sem érhetők. (Dan Brown,amerikai író és művészettörténész)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!

idézet gondolatok író Dan Brown 365 idézet

2021\03\13

365/17. Napi idézet

pokornyi_lia.pngArra kell fókuszálni, hogy minél több olyan dolgot csináljon az ember, amivel valahogy a nagy közösbe visszaforgat vagy visszatesz. Amikor nem azzal foglalkozol, ami nincs, hanem hogy mit tehetsz te másokért, az olyan energiát ad, ami sokkal trendibb, mint az, hogy minden pillanatban jól nézz ki. Ha vállalod magad, és azt az energiát, ami vagy, odateszed valami nemesebb ügy mellé, az fiatalítja az embert... vagy nem is fiatalítja, hanem inkább frissíti az embert, mert nem fiatalabbnak kell lenni, hanem frissnek. (Pokorny Lia, születési nevén Pokorny Aurélia, magyar színésznő)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!

 Fotó:borsod24.hu

idézet gondolatok Pokorny Lia 365 idézet

2021\03\12

365/16. Napi idézet

pullen.jpgIndulj el, és ne állj meg! Ha az első lépések kicsik és esetlenek, akkor se add fel, menj tovább és nyújtsd meg őket, amennyire csak lehet, mindaddig, amíg az apró lépéseket fel nem váltják a hosszú, magabiztos, határozott léptek! Légy önmagad jószívű és támogató mentora! Ha esetleg elakadsz, hagyj időt magadnak, rendezd a soraidat, de mindenképp folytasd az utat! Képzeld azt, hogy egy jóbarát, vagy egy szeretett személy felkészítésében veszel részt, és bánj úgy magaddal, ahogy vele bánnál, ha a helyedben lenne! A legjobb edzők türelmesek, megértők, képesek megbocsátani és inspirálják a tanítványaikat. Legyél saját magad edzője, lelkesítsd, és ünnepeld magad a partvonalról! (William Pullen brit származású pszichoterapeuta)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!

 

Fotó: William Pullen Twitter profilja.

idézet gondolatok író 365 idézet William Pullen

2021\03\11

365/15. Napi idézet

tisch.jpgA jó szó, a mosoly, a kedvesség pénzembe nem került. Az emberben ott szunnyad ez a feneketlen kincsesbánya, amelyből vég nélkül adhatna a másiknak, a családnak, az országnak, a világnak, amellyel egy egészen más tudatszint felé indulhatnának tovább. Eltagadjuk ennek a végtelen kincsesbányának a létét, amikor azt gondoljuk, nem adhatok, nem adhatok, nekem sincs elég. Nemcsak pénzem nincs, gondolatom sincs, szeretetem sincs, humorom sincs, együttérzésem sincs, mosolyogni sem tudok, reményt és hitet adni sem tudok. Eltagadjuk saját gyógyító képességeinket, ha azt kérdezzük, mire menne vele, mi közöm hozzá, mi közöm nekem ahhoz, hogy ott mi történik, mikor itt is annyi a szenvedő? (Tisch Ferenc író)

A kép forrása, a szerző további írásai: utakaholjartam.blog.hu

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!

idézet gondolatok író 365 idézet Tisch Ferenc

2021\03\10

365/14. Napi idézet

Az egyszerű dolgok hatalma. Saját tapasztalat, hogy ha egy munkahelyi levél végére (száraz, közigazgatási formulák után) csak annyit írok oda az ügyfélnek, hogy "Szép napot!" vagy "Kellemes hétvégét!" sokat visszajeleznek, ebből érzem, hogy ez az apróság megérintette őket.

axel-hack.jpegŐszintén szólva korábban nem sokat törtem a fejem a tisztességről, az nekem mindig valami természetesen jó dolog volt. Tisztességesnek lenni azt jelenti, gondoltam, hogy tekintettel vagyunk másokra, akkor is, ha éppen nem okvetlenül van hozzá kedvünk, tehát: a villamoson átadjuk a helyünket az idősebbeknek, még ha mi magunk fáradtak vagyunk is; meglátogatjuk beteg barátunkat, még ha nem érünk is rá; nem tolakodunk előre a sorban, még ha sietünk is; elmegyünk egy temetésre, hogy lelki támaszt nyújtsunk a hátramaradottaknak, még ha éppen nincs is nagy kedvünk hozzá... első megközelítésben például ilyen egyszerű dolgokat jelent a tisztesség. (Axel Hacke német újságíró)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!

idézet gondolatok újságíró 365 idézet Axel Hacke

süti beállítások módosítása