Konyhai kalandok: beluga lencse saláta

Az újévi lencsefőzelék szokása kedves hagyomány, de kicsit unalmas. Így amikor megláttam a reklámban a beluga lencsét (apróbb szemű és fekete) beindult az agyalás, mi legyen belőle. Legyen saláta!

A hozzávalók: beluga2.jpg

500 g fekete (beluga) lencse 

6 db tojás

8 db virsli 

2 közepes fej lila hagyma

450 g majonéz

só, bors, babérlevél

A lencsét beáztattam 1-2 órára, aztán kevés sóval és 4-5 babérlevéllel megfőztem (kb. 25-30 perc). Szemmel kell tartani, mert hajlamos szétfőni. Közben forró vízben kicsit megfuttattam a virsliket. A tojásokat keményre főztem. A hagymát vékony szeletekre vágtam és hagytam állni egy kevés sóban, hogy kicsit megszelidüljön. A lencsét leszűrtem, kicsit leöblítettem és hagytam lecsöpögni. A virslit vékony karikákra vágtam, a tojásokat nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A hagymákból jó alaposan kinyomkodtam a sót. Minden hozzávaló ment egy tálba, összekevertem, aztán nyakon öntöttem a majonézzel és megborsoztam. A keverés közben már nem igazán igényel sót, mert a hagyma is enged egy kevés sót, a lencse is sós vízben főtt és ezt csak néhány óra után válik érzehetővé, amikor az ízek összeérnek. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)