Ismerős köveim: az ametiszt

ame1.jpgTaláltam egy remek összefoglalót az ametiszt hatásairól. Kicsit rövidítettem az eredeti szövegen, de minden érdekességet benne hagytam.

Az ametiszt az összes kvarcváltozat közül a legszebb, legismertebb drágakő. Kékeslila árnyalatokban fordul elő, de színe nem egyöntetű, állhat sötétebb és világosabb részekből egyaránt.

Ősidők óta kedvelt ékszer és amulett-kő. A középkortól a tisztaság és a szerelmi hűség köveként is hordták. Katalin cárnő, sőt Bismarck is különösen kedvelte, mert az állította, hogy segítségével meglátja az igaz és a hamis embereket és megnöveli a magabiztosságot. Érdekes megemlíteni, hogy Pablo Picasso kedvenc amulettje is egy ametiszt volt.

ame4.jpgEgyes megfigyelések szerint nem csak a lelki és a testi erőt fokozhatja, hanem a rejtett képességeket is előtérbe emelheti, így sok titokzatosság is tartozik hozzá. A régi görögök szerint leginkább a józanság megőrzésére való, így a borukba dobtak egy darabot, mielőtt megitták, hogy ne ártson meg. Depresszió és függőségek ellen is ajánlották az ametisztre öntött bort.


A régi keleti gyógyászat különösen kedvelt: alvászavar ellen, nyugtatóként, vérnyomás szabályozására, sőt elhízás ellen is javasolták. Azt tartották, hogy egyenesen a nap erejét tartja magában, így különösen éjjel hatásos. Kígyómarás ellen, minden mérges rovar, pók marása, valamint tetvesség ellen javasolták még. Azt is említik a források, hogy különösen az otthonukról távol levők, vándorok, zarándokok, diákok, katonák viseljék.

ame2.jpgAz ametisztet porrá őrölve gyógyszerként is fogyasztották.  A mai kristálygyógyászat inkább a testre helyezi, vagy vízben áztatja.

A modern kristálygyógyászat a rákos, daganatos elváltozásokra is javasolja az ametisztvizet. Ez úgy készül, hogy az ametisztet 5 napon át vízben áztatják, majd kiveszik, és a vizet felforralják. Amikor kihűlt, újra beleteszik az ametisztet egy éjszakára. Utána a víz átvette az ametiszt erejét. Be is lélegezhetjük pára formájában, ha felforraljuk, így átjárja az egész testünket az ametiszt ereje.

ame3.jpgAz ametiszt lelki hatásai:

Az ametiszt a tiszta kapcsolatok köve, barátság, vagy szerelem, hogy minél szerencsésebben alakuljon a kapcsolat a viselője számára. Tisztaságot, bölcsességet, szelídséget kölcsönöz és jó intuícióknak hála, még a tanulásban is segít.

Lelkierőt ad, hitet az igazságban, így jól tud dönteni, aki ametisztet visel. Segít elűzni a félelmet és a haragot, enyhíti a szorongást és segít leküzdeni a honvágyat, az elégedetlenséget. A józanság, értelem, tiszta gondolatok köve, amely megvéd a lelki mérgektől is a kígyómaráson túl.

Az ametiszt alkalmas a mély meditációhoz, erősít, nyugalmat és megkönnyebbülést hoz. Gyász, veszteségek esetén is. Skizofréniában, vagy veleszületett mentális betegségben szenvedőnek azonban semmiképpen sem ajánlott.

Az asztrológiai hagyományok szerint a Kos köve az ametiszt, de a Vízöntő és Skorpió csillagjegyűek számára is alkalmas.

Szöveg forrása: Karmaguru Blog

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei