Voskanyan varázslata

art0.jpgAkit ma bemutatok, az egy kortárs örmény művész, aki a 16. századi olasz festőt, Giuseppe Arcimboldot tekint tanítójának. Ez a festő Artush Voskanyan. Arcimboldo Habsburgok udvari festője volt, aki a hagyományos festészet mellett elképesztő, naturális elemekből összeállított arcképeket is festett, melyek, mondhatjuk, a szürrealisták igen korai előfutárává tették.

Voszkanyan festményei elképesztő illúziók, amelyekben emberek portréi születnek madarakból, állatokból, sziklákból, vízből, felhőkből és más élő és élettelen dolgogból.

Artush Voskanyan 1966-ban született az Ararát régió Vedi városában. Gyermekkorát a gyönyörű hegyi tájak és az ősi örmény építészet remekei között töltötte, így nem meglepő, hogy a fogékony kisfiú már az iskolában érdeklődött a rajzolás iránt.

1980-ban Voskanyan művészeti iskolát végezett a szülőföldjén, majd 1985-ben oklevelet kapott a Terlemezyan művészeti iskolában, Jerevánban. A művész 1992-ben építészmérnöki képesítést is szerzett.

Artush Voskanyan még 55 évesen is tele van energiával és kreatív tervekkel. A művész fáradhatatlanul dolgozik, és világszerte kiállításokon vesz részt. Az örmény festő nemcsak a volt Szovjetunió államaiban, de az Egyesült Királyságban, Csehországban, Lengyelországban, Kanadában, az USA-ban és Japánban is ismert és kedvelt, több galériában is megvásárolhatóak a képei, mind a hagyományos iskolát követők, mind a "varázsképek."

Lássuk hát milyen illúziókkal hódította meg a világot.

art1_1.jpg

art2_1.jpg

art4.jpg

art3.jpg

art5.jpg

art10.jpg

art6.jpg

art7.jpeg

art8.jpg

art9.jpg

art11.jpg

art12.jpeg

art13.jpg

art14.jpg

art15.jpg

 

art16.jpg

Források, megvásárolható képek: 

Artfinder Artush Voskanyan

Saatchi Art Artush Voskanyan

Singulart  Artush Voskanyan

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!