Konyhai kalandok: túrós-kapros gnocchi

Eredetileg nudlival akartam készíteni, de hetek óta nem sikerült vennem, hát gnocchi lett. Tudom, lehet otthon is nudlit készíteni, de annyi időm még nincs a recept agymenéseimre. Szóval tricolor és sima gnocchi is került a fazékba. Amit most megadok az egy jókora családi adag, mert éppen több személyre főztem.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg gnocchi (készen kapható, lehet színes, vagy sima)gnochi.jpg
  • 0,5 kg túró
  • 1 nagy pohár tejföl (330 gr-os)
  • 6-10 dkg füstölt szalonna
  • só 
  • egy jó nagy csokor friss kapor

Amíg felforr a főzővíz a tésztához, addig felkockáztam a szalonnát és szépen kisütöttem, alacsony lángon. Közben a kaporcsokrot aprítottam fel. Mikor szépen megpirult a szalonna, akkor a kapor felét és 1-2 evőkanál tejfölt hozzákevertem és összekevertem, majd elzártam a gázt.

A gnocchit 2 adagban főztem ki, de elég nagy lábas esetén megoldható egy körben is. Az első adag kifőtt tésztát tálba szedtem, ráöntöttem a szalonnás-tejfölös szószt. Míg a második adag tészta is elkészült a túrót egy klasszikus kruplitörővel átdolgoztam, sóztam, ment bele a többi tejföl és kapor. A második adag kifőtt tészta és a túró is ment a tálba (ekkora mennyiséghez tekintélyes méretű kell) és jól összekevertem. A 0,5 kg túró gazdagon bevonja a tésztát, ha valaki inkább a tészta ízét helyezné előtérbe, kevesebb túró és tejfölt is használhat. 

Ja, és azt nem adtam fel, hogy nudlival is elkészítem.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)