A megfelelő helyen

Korábban olvastam ezt a történetet a neten, szokás szerint a biztos forrás nem állapítható meg. De a mai egy olyan nap, amikor eszembe jutott és leporoltam és most megosztom veletek.

640px-1969_holden_torana_hb_sl_sedan_13755255904.jpgEgy apa azt mondta a fiának:
- Jelesre érettségiztél, ezért itt egy kocsi, amit még sok évvel ezelőtt vettem. Mostanra kicsit megöregedett, de mielőtt neked adom, vidd el a belvárosi használtautó-üzletbe, és mondd nekik, hogy el akarod adni, aztán nézd meg, mennyit ajánlanak érte.
A fiú elment oda, majd visszatért és azt mondta az apjának:
- Ezer dollárt ajánlottak érte, mert azt mondták, eléggé lehasznált.
Az apa ekkor azt monda:
- Most vidd el a zálogházba. A fiú elvitte, majd visszatérve azt mondta: A zálogház csak száz dollárt akart adni érte, mert ez egy öreg autó.
Ekkor az apa megkérte a fiát, hogy menjen el egy autós klubba, és mutassa meg nekik is a kocsit. A fiú elvitte, majd visszatérve azt mondta az apjának:
- A klubban egyes emberek százezer dollárt ajánlottak, mivel ez egy Holden Torana, egy ikonikus autó, ami nagyon keresett cikk egyes gyűjtők körében.
Ekkor az apa azt mondta a fiának:
- A megfelelő helyen értékelnek téged a megfelelő módon. Ha nem becsülnek meg, ne légy dühös, mert az csak azt jelenti, hogy nem a megfelelő helyen vagy. Akik ismerik az értékeidet, azok méltányolnak majd… Soha ne maradj olyan helyen, ahol senki nem látja, milyen értékes vagy!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!