Ismerős köveim: az apatit

ap1.jpgUgyan az apatit a világ kevés táján található meg, de igen keresett ásványfajta. A neve a görög "apatao" szóból ered, melynek jelentése „megtévesztés”. Az oka igen egyszerű, régen elég gyakran összetévesztették más kövekkel. Az apatit sokféle színben fordul elő, lehet a zöldes kéktől egészen a sárgáig.

Az apatit folyamatokat elindító tulajdonságokkal rendelkezik. Az apatit úgy tartják, hogy megerősítheti bennünk az bajtársiasságot és az emberszeretetet és nyitottságra ösztönözhet. Elősegítheti a kommunikációs blokkok oldódását, támogathatja az önkifejezést és kreativitást. Felerősítheti bennünk a társas kapcsolatok iránti vágyat, arra bátorít, hogy keressük mások társaságát, növelheti a szociális érzékenységünket és segíthet megszüntetni az elhidegülést és a negatív hozzáállást. ap2.jpgSpirituális szinten ez az ásvány segítheti, megerősítheti és fejlesztheti az intuitív képességeket, csillapíthatja az idegrendszert és az érzelmeket, támogatja a meditációban való elmélyülést. Oldja haraggal és a szorongással kapcsolatos problémákat. Az apatit növeli az eltökéltséget, energiatartalékokat raktároz el. Megszünteti a tartózkodást és az elhidegülést, az önmagunkkal és másokkal szembeni negatív beállítottságot.

sarga_ap.jpgSerkenti a kreativitást és az értelmet. Elsimítja a zűrzavart, segít hozzájutni azokhoz az információkhoz, amelyeket önmagunk és a közösség javára tudunk felhasználni. Enyhíti a szomorúságot, a búskomorságot és a haragot. Mérsékli az ingerlékenységet, ellensúlyozza az érzelmi kimerültséget. A gyökércsakrában az energiaáramlás szabaddá tételével elűzi a csalódottságot.

zold_ap.jpgElősegíti a regenerálódást és a sejtképződést (például leégés esetén). Csillapítja a jövőtől való félelmet, erősíti a motiváltságot és az optimizmust.  Az apatit gyógyítja a csontokat. Segíti a kalciumfelszívódást, s ezzel jótékonyan hat a porcokra, a csontokra, a fogakra, motorikus képességekre; valamint enyhülést hoz az ízületi gyulladásra-problémákra és az angolkórra. Elfojtja az éhségérzetet és növeli az anyagcsereértéket, egészséges táplálkozásra sarkall. Kedvező hatást fejt ki a mirigyekre, a meridiánokra és a szervekre; megszünteti a magas vérnyomást. Egyensúlyba hozza a fizikai, az érzelmi, a szellemi és a spirituális testet, valamint a csakrákat; csillapítja a hiperaktivitást.

Források:

Judy Hall: Kristálybiblia

Michael Gienger Gyógyító kövek katalógusa