Konyhai kalandok: téli saláta

Ünnepek körül kicsit többet pepecselek a konyhában, és most felmerült, hogy egy régi receptet újítok föl. Az eredete a Vinegret - orosz céklasaláta -, amit természetesen nem úgy csinálok, ahogy elő van írva. Mautner Zsófi gasztroblogger leírja az általa Moszkvában megismert változatot:  Vinegret.

sali.JPGMost pedig sorolom a Kunigunda változathoz mit használtam:

10 db apró burgonya héjában főzve

4 db kicsi, főtt cékla

350 gr savanyú lilakáposzta

1 doboz fehér és  1 doboz vörös bab

3 db kicsi, karikára vágott lila hagyma

1 evőkalnál olaj

só, fehérbors és őrölt kömény ízlés szerint

A burgonyát és a céklát felkockázom, a képosztát lecsöpögtetem, a babot szintén. A hagymát igyekszem szép vékonyra szeletelni. A hozzávalókat összekeverem, fűszerezem és hozzáadom az olajat. Az olajjal is átkeverem és lefedve legalább pár órát pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)