Konyhai kalandok: téli saláta
Ünnepek körül kicsit többet pepecselek a konyhában, és most felmerült, hogy egy régi receptet újítok föl. Az eredete a Vinegret - orosz céklasaláta -, amit természetesen nem úgy csinálok, ahogy elő van írva. Mautner Zsófi gasztroblogger leírja az általa Moszkvában megismert változatot: Vinegret.
Most pedig sorolom a Kunigunda változathoz mit használtam:
10 db apró burgonya héjában főzve
4 db kicsi, főtt cékla
350 gr savanyú lilakáposzta
1 doboz fehér és 1 doboz vörös bab
3 db kicsi, karikára vágott lila hagyma
1 evőkalnál olaj
só, fehérbors és őrölt kömény ízlés szerint
A burgonyát és a céklát felkockázom, a képosztát lecsöpögtetem, a babot szintén. A hagymát igyekszem szép vékonyra szeletelni. A hozzávalókat összekeverem, fűszerezem és hozzáadom az olajat. Az olajjal is átkeverem és lefedve legalább pár órát pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)