Dédnagyik trükkjei: Parmezános, köménymagos rudacskák

Most egy szilveszterre is elkészíthető receptet hoztam, hasonlót mi is készítettünk otthon.

parm.JPG15 deka jó minőségű főtt és reszelt, vagy szitán áttört burgonyát, 15 deka vajat, 15 deka lisztet és 10 deka reszelt parmezánt, sót és egy jó késhegynyi édes, nemes rózsapaprikát jól összegyúrunk és három órán át hűvös helyen pihentetjük, aztán kinyújtjuk kisujjnyi vastagra és hat centiméter hosszú rudacskákat vágunk ki belőle (forró késsel!), bekenjük tojássárgájával és behintjük egy rész parmezán sajttal és egy rész köménymaggal. Ugyanezt pogácsaformában is el lehet készíteni. Sárgára sütjük és melegen tálaljuk.

Megjegyzem, a bátrabbak chilivel is kipróbálhatják.

De amíg az illusztrációnak való fotót kerestem, amit végül a Napsugaras Otthon Blogon találtam, sikerült egy hasonló, jónak tűnő receptet is találnom:  Sajtos rúd, amiből soha nem elég. Az előző linkre kattintva ez a recept is elérhető.

Az első recept  "Az uj idők receptkönyve" (pontosan így írják a címet) kiadványból származik, 1931-ből, 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei