Konyhai kalandok: hagymás bab másként
Ez az az étel, amiról a Bud Spencer filmekben rendszeres hallunk, de azt hiszem, ha diétás változatot tálalnánk neki szegény pofonbajnok bizony elsírná magát, ha élne.
Szeretem a babot, de hagymás bab elkészítése akkor kezdett érdekelni mikor már diétáztam, így nem gondolkodhattam a neten található szalonnás változatokban. Sajnos nekem túlságosan ízlik, így nehéz meghúzni a határt, hogy csak egy adag és vége. Mondjuk, legalább értem, hogy miért főzte ezt mindig Bud Spencer. Gyors, laktató és variálható, ez a változat elég szaftos, van tunkolható leve.
A hozzávalók (nagy adaghoz):
- 1 evőkanál étolaj
- 3 db nagy hagyma
- 2 db baromfi virsli füstölt
- 2 db vörös bab konzerv
- 1,5 teáskanál só
- 1 dl víz
- 2 db paradicsomos babkonzerv
- 0,5 teáskanál chili paprika
A hagymákat felezem és szeletelem, az olajon kicsi sóval üvegesre sütöm és ráöntöm a vizet, amivel jó puhára főzöm. A virsliket fél karikákra aprítom és beleszórom a hagymába. Aztán leszűröm a két vörösbab konzervet és a hagymás alaphoz adom. Jól átkeverem. 2-3 perc múlva megy hozzá a két paradicsomos babkonzerv (ebben az esetben fehér bab), természetesen a levével együtt. Ismét jól átkeverem és hagyom összerottyanni. Megkóstolom, hogy kell-e még só, vagy a konzervek elég sót adtak hozzá. A chilit a végén teszem hozzá, legutóbb viszont chipotle került bele, ami egy füstön szárított, teljesen érett, vörös jalapeño chili.
A kész étel 100 grammban 81 kcal-át tartalmaz.
Lehet hozzá árpagyöngyöt, rizst vagy bulgurt készíteni, tetszés szerint.
A kalóriák kiszámításához a Kalóriabázist használom.
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)
A Bud Spencer kép AI-val módosított.