Kunigunda Kincsei

2019\03\20

Keresztszem: húsvéti kosárka

Alig egy hónap és itt a húsvét. Aki szeret kézzel készül dekorációt vagy ajándékot készíteni az ünnepre, annak most egy letölthető keresztszemes mintát hoztam. A képre kattintva megnyílik Pdf-ben a részletes minta (angol nyelven).

kosar.jpg

ingyenes ötlet dekoráció minta hímzés keresztszemes Húsvét

2019\03\19

Ismerős köveim: a howlit

how2.jpgA howlitot remekül lehet használni az ékszerekhez: egyszerű, letisztult, női és férfi ékszer is készülhet belőle, jól kombinálható más kövekkel. A praktikus külsőhöz sok-sok pozítív testi és lelki hatást társítanak a szakirodalmakban.

Testi vonatkozásban: a howlit magnézium tartalmának köszönhetően oldja a görcsös fejfájást és megnyugtatja a szervezetet. Zsírégető hatása van, mivel felgyorsítja a zsíranyagcseréjét a szervezetben, így nélkülözhetetlen segítség lehet a fogyókúrázók számára. Segíti a magnézium felszívódását, egyensúlyban tartja a szervezetben a kalciumszintet és kiválóan alkalmazhatjuk rosszullétek esetén is. Méregteleníti a szervezetet és semlegesíti a testszagot. Gyógyítja a csontok és a fogak betegségeit. Izomlazító hatása van, segíti a gyomor működését, gátolja a véralvadást, rugalmassá teszi az érfalakat, megelőzi az érelmeszesedést és tágítja a koszorúereket. Jótékony hatása van az epekőre és gyógyítja a prosztataproblémákat is.

how1.jpgLelki-szellemi vonatkozásban: létünk önálló irányításának a köve, kiteljesíti az önkifejezést. Segíti előző életeink reinkarnációink feltárását. A howlitnak rendkívüli a nyugtató hatása. A párna alá téve kitűnő ellenszere az álmatlanságnak, különösen akkor, ha ezt a túlzottan igénybe vett agy okozza. Türelemre tanít, és segít megszüntetni a dührohamot és a fékezhetetlen haragot. Egy darabot a zsebünkbe téve elnyeli a haragunkat, és bármit, ami ellenünk irányul. Lehetővé teszi a gáncsoskodásra és az önzésre való hajlam legyőzését, erősíti a pozitív jellemvonásokat. Nyugodt és értelmes kommunikációra ösztönöz. Erősíti az emlékezetet és serkenti a tudásszomjat.

Megnyugtatja a zavaros érzelmeket, különösen azokat, amelyeket az előző életek okozzák. Felbontja azokat a kötődéseket, amelyek a régi érzelmeket a jelenlegi élethez láncolja.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

hatás ásvány féldrágakő howlit

2019\03\13

Az év tájfotósa 2018

Tavaly már ötödik alkalommal rendezték meg a nemzetközi tájfotó versenyt, amire Kanadától Szlovákiáig, Ausztráliától Norvégiáig érkeztek nevezések. A legjobb fotókat egy hatfős zsűri választotta ki. A korábbi évekből a verseny honlapján a 101 legjobb nézhető vissza az archivumban. Természetesen megnéztem a legutóbbi vereseny magyar vonatkozását. A verseny kiadványában helyet kapott egy magyar fotós is, Dvornik Gábor, először az ő képét mutatom meg:

dvornik.bmp

És most nézzünk meg húsz díjnyertesfotót.

20.jpg

© “Autumnal Abstract,” Paul Marcellini (USA), Winner, International Landscape Photograph of the Year  

19.jpg

© “Falling Down I,” Ann Kristin Lindaas (Norway), Winner, The Exemplary Tree Award  

18.jpg

© Pindan shoreline, near Broome, Western Australia. Mat Beetson (Australia)  

17.jpg

© Red Sand Garden (Royal Botanic Gardens), Cranbourne, Victoria, Australia. Peter Virag (Australia)  

16.jpg

© “Blue Ribbons,” Chris Byrne (USA), Winner, The Abstract Aerial Award  

15.jpg

© “Twisted Forest,” Adam Gibbs (Canada), Winner, International Landscape Photographer of the Year  

14.jpg

© “Singled Out,” Greg Boratyn (USA), 2nd Place, International Landscape Photographer of the Year  

13.jpg

© White Mountains National Forest, New Hampshire, USA. Matt MacPherson (USA).  

12.jpg

© Mount Bromo, Jawa, Indonesia. Callie Chee (Australia)  

11.jpg

© Grosser Rachel, National Park Bayerischer Wald, Bavaria, Germany. Lukáš Veselý (Czech Republic)  

10.jpg

© Keetmanshoop, Namibia. Andrey Omelyanchuk (Russian Federation)  

9.jpg

© “Imperial Dunes,” Greg Boratyn (USA), 2nd Place, International Landscape Photographer of the Year  

8.jpg

© Southern USA. Thorsten Scheuermann (USA)  

7.jpg

© South East coast of Australia. Warren Keelan (Australia)  

6.jpg

© “Alone,” Roberto Marchegiani (Italy). 3rd Place, International Landscape Photograph of the Year  

5.jpg

© “Frozen Giants,” Ignacio Palacios (Australia), Winner, The Snow and Ice Award  

4.jpg

© Eastern Sierra, California, USA. Cindy Lee Hoover (USA)  

3.jpg

© Trees a Crowd,” Adam Gibbs (Canada), Winner, International Landscape Photographer of the Year  

2.jpg

© Narvtinden, Lofoten, Norway. Daniel Laan (The Netherlands)  

1.jpg

© “The Archer,” Miles Morgan (USA), 2nd Place, International Landscape Photograph of the Year  

Forrás: International Landscape Photographer

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

 

fotó művészet természet tájkép művész

2019\03\11

Mézzé vált élet (2009)

Tavaszi nagytakarítás volt a privát levelezésemben is és megtaláltam egy 2009 októberében írt kis cikkemet, amit részben álmodozásból, részben az akkori valós érzéseimből és tudásomból gyúrtam. Nem is emlékszem már, hogy mi volt a pályázat témája amire írtam. 

Közel 10 év telt azóta, akkor még nem sokat tudtam a pánikbetegségről sem, azt meg nem is hittem volna, hogy pár év múlva az életem része lesz. Ahogy újraolvastam amit akkor írtam, rájöttem, hogy az elmúlt évek sok-sok nehézsége után is megmaradt, hogy sokkal többre képes egy ember, mint hinné. Van mélypont, esünk depresszióba, veszítünk el örökre számunkra fontos embereket. Ami ironikus az időzítében, hogy ismét tovább kellene lépnem a főállásomból, mert már túl rég vagyok ugyanott.

reading-3355230_960_720.jpgÍme, néhány évvel azelőtt, mielőtt Kunigunda "megszületett" az alábbiakat írtam:

Mézzé vált élet

Régen savanyú ember voltam, ezt akkor még nem tudtam, csak utólag derült ki. Nem értem, miért nem szólnak időben az embernek az ismerősei, csak utólag. Vagy önhittségünkben nem halljuk meg a szavaikat, nem akarunk tudomást venni arról, ami bántó lenne? De most már mindegy. Sok mindent tapasztaltam meg azóta, és csak most kezdem érteni az eseményeket. Most kezdek eszmélni, érteni.

Azt már igen korán felfedeztem, hogy nem vagyok jó helyen. Felnőtt lettem, álmaim városában élet, de hogyan. Nem voltam elégedett és mégis csak sodródtam, nem haladtam sehová. Még álmodozni se tudtam igazán. Nem volt cél, álom, vízió, csak a sodródás. Nagyon lassan indultam el, botladozva, tapogatózva. Az első, ami kapaszkodót jelentett, az a Feng Shui volt, az ősi keleti művészet, amely az emberért van és a jobb életért.

Akkor még csak azt tudtam, hogy jobb életet akarok, de hogyan, miből, azt nem tudtam elképzelni sem. És jöttek sorra a dolgok a térrendezéstől a nemesköveken át az illóolajokig. Az ezotéria mindig is izgatott, ki tudja, talán lappang bennem valami földön túli. Tettem elméleti kiruccanásokat a mágia felé is, de túl vadregényes nekem az a táj. A komoly változás időpontját nem tudom felidézni, sőt azt sem merném állítani tudatosan, hogy munkált bennem a csupa nagybetűs VÁGY, pedig így lehetett, de valahol ott nagyon belül munkálkodott. A munkám nem tett boldoggá, kellet hát valami más jellegű sikerélmény. Ha a világot nem tudom megváltoztatni, megváltoztatom hát önmagamat. Egy reggel úgy ébredtem, hogy most van elegem a súlyomból és lett célom, és végre valami adott egy pöccintést, mert ezt talán még lökésnek nem nevezném. A siker már igen, az már lökés volt. Lett újabb célom, elkezdtem életemben először komolyan nyelvet tanulni, el akartam érni a nyelvvizsgát. Kezdtem ráérezni arra, hogy milyen megfeszítve küzdeni valamiért, vágyni a sikerre, az elismerésre. Hiába alapvető emberi dolog az elismerés utáni vágya, ez a vágy nagyon el tud szunnyadni. Bennem ébredezni kezdett. Karácsonyra azonban kaptam egy könyvet, ami már teljes lavinát indított el. A világegyetem olyan törvényeit feszegeti, amit nem tanítanak sem fizikaórán, sem csillagászaton. Ez az egy könyve elég volt hozzá, hogy elszabaduljon az álomgyár és a kutatómunka, és egyre kerestem az információt és a lehetőségeket. Az a könyvet hajnalra kiolvastam és jött a könyvtár, még több és több könyv, internet és saját tapasztalat. Olvastam mások beteljesült vágyairól és hinni kezdtem benne, hogy az enyémek is teljesülnek. Újabb képzést kezdtem újabb célokat kerestem, éreztem, hogy nincs megállás. Olyan felemelő érzés a reggeli napsütésben, emelt fővel, majdnem táncolva menni valahová. Már tudtam mit akarok, a lepke bábja elkezdett felfesleni. Új munkahelyem lett és az életem hihetetlen sebességre kapcsolt. Még most is, itt a kert nyugalmában a teraszon üldögélve is érzem a pillanat varázsát, amikor először ki mertem mondani, igaz, akkor még csak magamnak: boldog vagyok! És nem csak boldog, de képes mindenre! A lehúzó lelkületű ismerősök pedig, mint a mágnes azonos pólusai egymást olyan erővel taszítottak, eltaszítottak, de előbbre vittek.

Amit évekig kerestem, mindig is bennem volt, amit kívül kerestem, bent találtam meg. A savanyú, befelé forduló emberből, bármily meglepő is, tanácsadó lett, aki azon dolgozik, hogy segítsen az embereknek.

A vágyak, a tiszta vágyak elmossák a „savanyúságot”. Most már tudom, hogy álmok és hit nélkül nincs siker, de azt is tudom, hogy a vágy csak az út, sőt csak az üzemanyag. Ha nincs, vágy nem működik a hajtóművünk, nincs haladás.

2019\02\26

Ismerős köveim: a szerpentin (kígyókő)

serp1.jpgA szerpentin (“kígyókő”) feltehetőleg a kígyóbőrre emlékeztető pikkelyes-foltos kinézetének köszönheti a nevét. Már a rómaiak előtti időktől kezdve, egészen a középkorig védelmező, betegséget és átkot elhárító kőnek tartották, ennek megfelelően furcsa, groteszk és rémítő amuletteket metszettek belőle, hogy “elijessze” az ártalmakat. Egyes források szerint a szerpentin megóv a csípő vagy harapó, mérgező élőlények támadásától. Innen is eredhet a “kígyókő” elnevezés.

Komlóssy Vera szerint támogatást nyúlt abban, hogy önmagad elfogadd és szeresd, mert mindennek ez az alapja az életedben. Segít rátalálni és tisztelni saját értékeidet, felülemelkedni önmagad ostorozásán. Enyhíti a stresszt, a feszültséget, kiigazítja a túlzott hangulatingadozást, támogat a lelki békéd megtalálásában. A szerpentint a megértés, béke köveként is ismerjük, hiszen összhangot teremt környezetében és támogatja az érzelmi stabilitást. 

szerpentin2.jpg

Enyhíti az izomgörcsöt, a szívritmuszavart, és segít a menstruációs görcsök oldásában is. Más források szerint egyensúlyban tartja a vércukor szintet, vese- és gyomorpanaszok, egymást rendszeresen váltogató hasmenés és székrekedés esetén is segíthet.

Források: Komlóssy Vera: Kristálygyógyászat és terápia

alita.cafeblog.hu

angyalkovek.hu

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :) Köszönöm!

2019\01\25

Tavaszvágy fotókban elmesélve

Amikor lecseng a karácsonyi-újévi hangulat, lekerülnek a dekorációk én máris a tavaszt várom. A színeket, napfényt az újrakezdés érzését. Most azonban még szürke, latyakos napokat kell átvészelni valahogyan, hát koratavaszi szépségek fotóival próbálom kicsit felvidítani a lelkemet. Néhány gyönyörű képet megosztok veletek is, hangolódjunk együtt a tavasz érkezésére.

tv1.jpg

© János Németh  

tv2.jpg

© ameronicole  

tv3.jpg

© casa-gradina  

tv4.jpg

© tigreroux  

tv5.jpg

© (с) jillyspoon  

tv6.jpg

© gartenflora  

tv7.jpg

© Francesco Falsi  

tv8.jpg

© cirenwebdesign  

tv9.jpg

© fotostrana  

tv10.jpg

© liveinternet  

tv11.jpg

© grandwallpapers  

tv12.jpg

© forumsamyeli  

tv14.jpg

© lejardincesttout  

tv15.jpg

© pixabay  

tv16.jpg

© photo.99px  

Forrás:adme.ru

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

2019\01\24

2019 színe

A Pantone amerikai cég, minden év decemberében megválasztja a következő év hivatalos árnyalatát, ami meghatározó lesz mind a divatvilágban, mind a sminktrendekben és a lakberendezésben is. A 2018-as színről szóló bejegyzésben kicsit többet írtam a Pantone cégről.  Nem olyan rég követem, hogy milyen színnel rukkolnak elő, így csak az utóbbi 3 évet tudom felidézni: 2016-ban 2 szín volt (kivételes eset), a rózsakvarc és a derűs kék, 2017-ben a lombzöld, és 2018-ra az ultraibolyát választották, egy különös, misztikus lila árnyalatot.

coral1.jpeg

Lássuk mire szavaztak, mi lesz 2019 színe. A befutó a Living Coral nevű, 16-1546-os kódú szín lett. Instagram posztjában a cég úgy jellemzi a színt, hogy egy élénk és életigenlő narancs egy kis arany felhanggal. A Living Coral üdvözli és ösztönzi a könnyed életet, szimbolizálja az optimizmus és örömteli törekvések szükségességét. A Living Coral, a halványított terrakotta, nyugalmat árasztó szín, olyan, mint megérkezni egy oázisba - ahogy a Pantone cég fogalmazott.

coral2.jpg

A szakemberek általában hosszas, többek között művészeti és szociális megfigyelések után választják ki a színt, az idei indoklása: a felgyorsult világunkban, ahol mindent behálóz a technika, a virtuális valóság, még nagyobb szükség van a melegségre, a meghittségre. Szerintük ez a puha, kissé pasztelles korallszín pont ezt az érzést sugározza, és közben energikus, optimista látványt kelt.

coral3.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

szín korall Pantone

2019\01\16

Csincsilla parádé

Macskagazdi vagyok, de ez nem zárja ki, hogy néhány gyapjas kis rágcsálóért is oda tudjak lenni. Ráadásul ugye a bébi korú állat még aranyosabb, mint a felnőtt (a csincsillánál ez akár 400 gr súlyt is jelen), szóval nincs abban semmi különös, hogy belefeledkeztem egy bébi csincsilla fotógyűjteménybe. A több mint 100 fotóból 25 különösen jól sikerültet osztok meg most veletek.

U.i.: ne szóljatok a macskámnak :)

csin1.jpg

csin10.jpg

csin2.jpg

csin3.jpg

csin4.jpg

csin5.jpg

csin6.jpg

csin7.jpg

csin8.jpg

csin9.jpg

csin11.jpg

csin12.jpg

csin13.jpg

csin14.jpg

csin15.jpg

csin16.jpg

csin17.jpg

csin18.jpg

csin19.jpg

csin20.jpg

csin24.jpg

csin21.jpg

csin22.jpg

csin23.jpg

csin25.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

fotó állat cuki csincsilla

2019\01\15

Ismerős köveim: a variscit

var3.jpgEgyik ásványbeszerző utam során feltűnt néhány érdekes, foltos mintájú ásvány. A címkéjük szerint Variscit a nevük. Természetesen nem tudtam őket otthagyni. A neten nem sok magyar nyelvű információ van róluk, a nemzetközi nézelődés során láttam, hogy más országokban több színben is kaphatóak. Komlóssy Vera könyvében néztem utána, hogy mit lehet tudni erről a kőről.

mineral.jpgEnyhíti a fáradtságot, új erőt juttat a szervezetbe. Fokozza az intuitív képességeket, így a segítségével könnyebben és gyorsabban találjuk föl magunkat nehéz helyzetekben, és azonnal tudjuk is a jó megoldást. Racionálissá és világossá teszi az elmét. Serkenti a szervezet anyagcsere-folyamatait. Gyógyítja a köszvényt, gyomorfekélyt, megakadályozza a szervezet elsavasodását, enyhíti a gyomorhurutot és a görcsös fájdalmakat, segít például a menstruációs fájdalmak esetén is. Erősíti az idegeket. Ékszerként, marokkőként, lakásdíszként és meditációs kőként is használatos, de akár elixírt is készítenek belőle a gyomorbántalmakra.

Forrás: Komlóssy Vera: Kristálygyógyászat és terápia

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

ásvány féldrágakő variscit

2019\01\09

Hóból kreatívan

ho1_1.jpgVan aki utálja a havazást, van aki imádja és van aki tudomásul veszi. Akik örülnek a hónak, azok közül néhányan kellően kreatívak és ügyesek ahhoz, hogy mosolyra fakasztó vagy éppen meghökkentő rövid életű szobrokat alkossanak. Amikor elkeztem nézegetni és gyűjtögetni a fotókat, akkor mennyiséget találtam, hogy a negyvenes darabszámhoz közelítve már megálljt kellett parancsolni magamnak, mert akár száz fölötti fotót is tudtam volna gyűjteni igen rövid idő alatt. Most egy véletlenszerű válogatást állítok össze a különböző nehézségi és kreativitási fokkal jellemezhető hó alkotásokból. Jó szórakozást!

ho13.jpg

ho10_1.jpg

ho11_1.jpg

ho12_1.jpg

ho2_1.jpg

ho3_1.jpg

ho4.jpg

ho5_1.jpg

ho6_1.jpg

ho8_1.jpg

ho9_1.jpg

ho14.jpg

ho15.jpg

ho16.jpg

ho17.jpg

ho18.jpg

ho19.jpg

ho20.jpg

ho21.jpg

ho22.jpg

ho23.jpg

ho24.jpg

ho25.jpg

ho26.jpg

ho27.jpg

ho28.jpg

ho29.jpg

ho30.jpg

ho31.jpg

ho32.jpg

ho33.jpg

ho34.jpg

ho35.jpg

ho36.jpg

ho37.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

alkotás tél ötlet kreativitás