Kunigunda Kincsei

2018\09\03

Ki mit gyűjt?

Bevallom sok-sok holmit, köztük kacatokat is képes vagyok elrakni, főként a "majd jó lesz még valamire" elv alapján. De persze gyerekkoromban is volt mindenféle gyűjteményem, képeslap, bélyeg, szalvéta, minden ami akkor éppen divatos volt. Amikor mások gyűjteményeit látom, megnyugtat a tudat, hogy nem csak én vagy ilyen. Most azokból szemezgetek, amiket legutóbb találtam a neten.

Kezdjük egy ritka gyűjteménnyel: uránüveg dísztárgyak.

gy10_1.jpg

Megszámlálhatatlan golyóstoll egy büfé dekorációjaként.

gy11_1.jpg

Sör nem marad bontatlanul ennél a gyűjtőnél.

gy12_1.jpg

Vajon hány kisautó van a szobában?

gy13_1.jpg

Rendszámok, minden évből amit Ohio állam 1908-tól, az első rendszámtól  kezdve kibocsájtott.

gy14_1.jpg

Kulcsok az előző századból, a nagyi gondosan megőrizte őket.

gy15_1.jpg

Lego gyűjtemény katonás rendben.

gy16_1.jpg

30 év termése egy autószerelő műhelyben. Mindezt a sokféle holmit a kerekekből húzták ki.

gy17_1.jpg

Monopoly kollekció

gy1_2.jpg

Súlyos bakelit gyűjtemény, költözéskor két teherautó kellett az átszállításukhoz.

gy2_2.jpg

Festmények pénzérmére festve.

gy3_2.jpg

396 db kés

gy4_2.jpg

41 db négylevelű és 1 db ötlevelű lóhere. A tulajdonos még gyerekkorában gyűjtötte őket, majd azt hitte elveszítette a gyűjteményét, de újra megtalálta.

gy5_2.jpg

1950-es évekből származó patikai eszközök és tárolók.

gy6_2.jpg

Sídzsekik és ezek csak a gyűjtő nagy kedvencei

gy7_2.jpg

Mindem Nintendo Wii, amit Észak-Amerikában valaha kiadtak. 1262 db.

gy8_2.jpg

És végül egy jellemzően női kollekció: cipők.

gy9_1.jpg

Forrás: adme.ru

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

játék kulcs toll hobbi gyűjtemény gyűjtő

2018\08\03

Így gyurmázik egy felnőtt,

avagy ki az a Traci Howard?

traci.jpgNos, a címben feltett kérdésemre én sem tudtam egyszerűen megtalálni  a választ. Először csak a műveit sikerült megtalálnom, főként a pinteresten. Kidolgozott, részletgazdag figurák, amik a mesék világába röpítenek. Manók, sárkányok esetleg egy-két csiga. A weboldala nem működött, végül az etsy.com-on találtam meg a Feythcrafts nevű boltját, amiben egy Leicesterben élő mosolygós hölgy fantáziavilága tárul a szemünk elé, ahol még bizony varázspálcát is kapni. Kukkantsatok be a szelíd sárkányok és csigán "száguldó" nászutasok világába Ti is!

tr1.jpg

tr10.jpg

tr2.jpg

tr3.jpg

tr4.jpg

tr5.jpg

tr6.jpg

tr7.jpg

tr8.jpg

tr9.jpg

tr18.jpg

tr19.jpg

tr20.jpg

tr11.jpg

tr12.jpg

tr13.jpg

tr14.jpg

tr15.jpg

tr16.jpg

tr17.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

mese alkotás sárkány manók gyurma figurák varázspálca mesevilág

2018\07\31

Sabina Botti világa

botti.jpgRég nem írtam már bejegyzést, és most egy olyan poszttal térek vissza ami jellemző a blogomra, mások munkájának bemutatása. A mai téma öteletét tulajdonképpen a nyaralás adta, mert sokan, bevallom én is hajlamosak vagyunk mindenféle emlékeket gyűjtögetni ha kiruccanunk, lehet ez akár egy szép formájú kő is. Először Sabina Botti festett köveit nézegettem, hogy egy patakpartról hozott kőre milyen csodás kis mesevilágot képes varázsolni. Aztán tovább nézegettem a pintereseten, etsyn és más felületeken látható alkotásait és mesés diorámákat és rajzokat is találtam. Tündérek, sellők és manók varázslatos világába viszi azt, aki megismeri az alkotásait. Természetesen róla sem lehet egy rövid blogbejegyzésben átfogó képet adni, ezért most főként a festett köveiből és a diorámáiból mutatok be néhányat. Ki tudja, talán kedvet kapunk az alkotáshoz és majd az esős őszi napokon a nyáron gyűjtött kövekre mi is festegetünk majd.

sabi13.jpg

sabi14.jpg

sabi15.jpg

sabi16.jpg

sabi17.jpg

sabi18.jpg

sabi19.jpg

sabi20.jpg

sabi21.jpg

sabi22.jpg

sabi23.jpg

sabi24.jpg

sabi25.jpg

sabi1.jpg

sabi10.jpg

sabi11.jpg

sabi12.jpg

sabi2.jpg

sabi3.jpg

sabi4.jpg

sabi6.jpg

sabi7.jpg

sabi8.jpg

sabi9.jpg

Források: http://sabinabotti.blogspot.com/

https://www.etsy.com

https://www.instagram.com/sabinabotti/

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

mese alkotás művész kövek festés dioráma mesevilág

2018\04\12

Maneki Neko - a szerencsehozó cica

maneki1.jpgMár rég írni akartam erről a szerencsehozó figuráról, pontosabban összegyűjteni az információkat róla írásban, ugyanis a zsebemben mindig van egy fekete, ónixból készült Maneki Neko medál, illene hát összefoglalni, hogy mi minden kötődik ehhez a cicához.

Az integető macska, vagy Maneki Neko (japánul: 招き猫) gyakorta előforduló szobrocska Japánban. Általában kerámiából készül, és úgy tartják, szerencsét hoz a tulajdonosának. A japán maneki (招き) szó magyarul azt jelenti: integetni, hívni, invitálni a neko (猫) pedig a macskát jelent.

A Maneki Neko több változata ismert, különböző színekben és pózban megtalálható. A leggyakoribb szín a fehér, a fekete, az arany és a piros. A szobrokon kívül kulcstartóként, perselyként, virágcserepeken és evőpálcikákon találkozhatunk vele. Néha tévesen „kínai szerencsemacskának” hívják, mivel egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kínai kereskedők körében is.

maneki2.jpgA mechanikusan működő integető macska lefelé álló mancsa az arra látogatókat invitálja beljebb. A Nyugattal ellentétben, az ázsiai országokban, ha valakit magunkhoz szeretnénk inteni, nem lentről felfelé, hanem fentről lefelé kell mozgatnunk a kezünket. Néhányat kifejezetten a nyugati szokásokhoz igazítva felfelé álló manccsal látnak el.

A Maneki Neko felemelt mancsainak különböző jelentést tulajdonítanak. Ha a jobb mancsa van a levegőben, akkor pénzt, szerencsét, egészséget hozhat vagy védelmet nyújt. A bal mancsával vásárlókat csalogat vagy ugyancsak pénzt, szerencsét és egészséget hoz. Ha mindkét mancs a levegőben van, védelmezi az otthonunkat.

Úgy vélik, minél magasabbra emeli a mancsát, annál nagyobb lesz a szerencse. Másik hiedelem még, hogy amilyen magasra emeli a mancsát, olyan messziről jön a szerencse.

maneki3.jpegA legelterjedtebb a háromszínű, fehér alapon vörös és fekete foltokkal. Valószínűleg azért mert úgy tartják, hogy ez hozza a legtöbb szerencsét és hasonlít a japán kurta farkú macskára, ami a figura alapjául szolgálhatott. Legfontosabb fajtajegyeit - köztük azt, hogy mellső lábai jóval rövidebbek, mint a hátulsók - ezeréves festményeken is felfedezhetjük. A japán csonkafarkú intelligens, barátságos, hűséges cica. Szeret úszni és kutya módjára kéregetni.

A fehér a tisztaságot és a pozitív dolgokat szimbolizálja, és a szerencsét vonzza. Megjelenésének az oka a készítők lustaságából eredhet, mert nem festették fel a foltokat.

maneki4.jpgA fekete Maneki Neko a gonosz szellemeket űzi el. A nők gyakran hordanak maguknál ilyen talizmánt, hogy távol tartsák a zaklatókat és a tolvajokat.

Az aranyszínű a jólétet és a gazdagságot szimbolizálja.

A piros a betegségek és a rossz szellemek távol tartását szolgálja.

maneki5.jpgA zöld a tanulmányi sikerekben segít, ezért sok egyetemista hordja magánál. Régen ez a változat ritkaságnak számított, de mára már ez is elterjedt.

A rózsaszín a szerelemben és a párkapcsolatban segít. Ez ugyan nem tartozik a hagyományos színek közé, de nagyon elterjedt a fiatalok körében.

A Maneki Neko általában valamilyen díszítő elemet visel a nyaka körül. Ez lehet nyakkendő vagy sál, de a legjellemzőbb a nyakörv, a csengő és a partedli. Ez valószínűleg az Edo-kori gazdag családok macskáinak kinézetéhez hasonlatos. Népszerű volt a piros nyakörv, ami egy piros virágból, a hicsirimenből készült, rajta kis csengettyűvel, amely nemcsak dekorációként szolgált, de tudatta azt is, merre jár az állat.

maneki6.jpgA partedli gyakori díszítőelem a buddhista istenségek szobrain, mint például Dzsizó bódhiszattva szobrán, így ez innen eredhet. Dzsizó védelmező szobrai őrzik a japán szentélyeket és temetőket. Dzsizó védelmezi a gyerekeket a betegségektől és a haláltól, ezért azok a szülők, akiknek a gyereke felépült valamilyen betegségből, egy partedlit adnak rá hálájuk jeléül.

A Maneki Nekot néha érmével a kezében ábrázolják, ez általában egy aranyérme, amit kobannak (小判) hívnak és az Edo-korban használták. Egy koban egy rjót ér, ami egy másik fizetőeszköz volt Japánban, de az a koban, amit a Maneki Neko tart, az tíz millió rjót (千万両 szenmanrjó) jelképez, ami rendkívül nagy összegnek számított. Az érme, amit a macska tart, szerencsét és jólétet hoz. Nem is meglepő, hogy gyakran készítenek belőlük perselyt, ez 1980-as évekből ered ugyanúgy, mint a nyugati malacpersely.

maneki7.jpgNéhányan úgy gondolják a Maneki Neko Oszakából, megint mások pedig, hogy Tokióból (régebbi neve Edo) származik. Először a késő Edo-korban jelent meg Japánban. Egy újságcikk bizonyítja, hogy 1876-ban, a Meidzsi-korszakban már kimonóba öltözött Maneki Nekot osztogattak egy oszakai szentélyben. Egy 1902-es hirdetés azt bizonyítja, hogy mennyire népszerűek voltak a századfordulón.

Mindezek ellenére a Maneki Neko pontos eredete ma is bizonytalan, de számos monda szolgál magyarázatul.

Mások hasonlóságot véltek felfedezni a Maneki Neko gesztusa és egy az arcát mosó macska között. Japán hiedelem szerint, ha a macska az arcát mossa, az azt jelenti, hamarosan vendégek érkeznek. Ez kapcsolatban lehet azzal a régebbi kínai közmondással, miszerint ha a macska megmossa az arcát, esni fog az eső.

A Maneki Neko számtalan mondának a témája. Lentebb található az öt legnépszerűbb, ami az eredetét magyarázza.

A kóbor macska és a bolt: Egy elszegényedett bolt (fogadó, kocsma vagy templom, stb.) tulajdonosa magához vett egy kóbor macskát annak ellenére, hogy neki sem volt mit ennie. Hálából a macska nem messze a bolttól letelepedett és integetni kezdett az arra járóknak, ez fellendülést hozott a jótékony tulajnak. Ezek után az integető macska egy fajta szimbólummá vált, ami jó szerencsét hoz a kis vállalkozásoknak.

A nemes és a figyelmeztető macska: Egy nap egy tudós elment egy macska mellett, ami úgy tűnt, hogy neki integet. Jelnek tekintve a macska mozgását, a nemes ember megállt és odament hozzá. Letérve az útjáról észrevette, hogy elkerült egy csapdát, ami ott hevert előtte. Azóta a macskákra bölcsesség és szerencse szellemeként tekintenek. Sok japán szentélynél vagy háznál megtalálható a felemelt mancsú macska szobrocska, ezért gyakran nevezik kami-nekónak utalva a kami vagy szellem mivoltára. A történetben szereplő nemes, verziótól függően, lehet valamelyik japán császár vagy más történelmi személy, mint Oda Nobunaga és Ii Naotaka szamuráj.

maneki8.jpgA templomi macska: Ii Naotaka gazdag feudális úr egy viharban a Gótoku-dzsi templomhoz (Tokió, Szetagaja kerületben) közeli fa alatt keresett menedéket. Az úr látta, hogy a pap macskája integet neki, ezért követni kezdte, egy pillanattal később a fába belecsapott egy villám. A gazdag ember összebarátkozott a szegény pappal és ezek után a templom sikeres lett. Amikor a macska meghalt, állítólag az ő tiszteletére készítették az első Maneki Nekot.

A lefejezett macska: Egy fiatal nőnek, Uszugumónak, aki a kelet-tokiói Josivarában lakott, volt egy macskája, amit nagyon szeretett. Egyik nap meglátogatta az egyik barátja, aki kardforgató volt. A macska hirtelen megbolondult és a nő kimonóját karmolászta. Azt gondolván, a macska megtámadta a nőt, a kardforgató levágta a fejét, ami a levegőben repülve belevájta a fogát egy a deszkák fölött rejtőző mérges kígyóba, ami arra várt, hogy lecsaphasson a nőre. Az eset után, mivel a halál elragadta társát, Uszugumo nem tudott se enni, se aludni. A kardforgató bűnösnek érezte magát és szomorú volt a nő miatt. Elment egy fafaragóhoz, akit a legjobbnak tartottak az országban, hogy készítsen egy faragott macskát, aminek a mancsa fel volt emelve üdvözlésként. Ez az ábrázolás aztán Maneki Nekoként lett népszerű. Mikor odaadta a szobrot, a nő nagyon boldog volt és szenvedés nélkül élte tovább az életét.

Az idős hölgy macskája: Egy idős hölgy, aki a kelet-tokiói Imadóban lakott, kénytelen volt eladni a macskáját, annyira szegény volt. Nem sokkal ez utána macska megjelent álmában. A macska azt mondta neki, hogy készítse el a képmását agyagból. Az elmondottak szerint cselekedett és hamarosan eladta a szobrot. Majd egyre többet készített belőle, amiket az emberek megvettek. Ezek a Maneki Nekok annyira népszerűek voltak, hogy rövidesen nagyon sikeres lett és meggazdagodott.

Források: wikipedia

herefold.blog.hu

történet szerencse japán cica macska kínai talizmán

2018\03\23

Húsvét 2018 Koszorúk

Minden ünnep előtt próbálok ötleteket adni a készülődéshez. A mai téma a húsvéti koszorúk, amit akár az ajtóra is kirakhatunk, akár a szobát is díszíthetjük vele. Szokás szerint különböző stílusúakat gyűjtöttem össze a bohémtól a romantikuson át a visszafogottig.

ad1_4.jpg

ad10_2.jpg

ad2_4.jpg

ad3_3.jpg

ad5_2.jpg

ad6_2.jpg

ad7_2.jpg

ad8_2.jpg

ad9_2.jpg

ad11_1.jpg

ad12_1.jpg

ad13_1.jpg

ad14_1.jpg

ad16_1.jpg

ad17_1.jpg

ad18_1.jpg

ad19_1.jpg

ad20.jpg

ad21.jpg

ad22.jpg

ad25.jpg

ad23.jpg

ad26.jpg

ad27.jpg

Képek forrása: pinterest.com

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

tavasz ünnep ötlet dekoráció koszorú ajtódísz saját kézzel bohém Húsvét

2018\01\31

Filcvarázslat: mesebeli táskák

A táskák esetében nálam fő szempont, hogy praktikusak legyenek, nagyok, sok zsebbel. De amikor ezeket a mesebeli alkotásokat megláttam, a bennem élő gyerek azonnal előtört. Annyira aranyosak és annyira részletgazdagok, hogy egyszerűen lenyűgöztek. Tudom, nem igazán mindennapi darabok, sőt sokan biztos azonnal azt mondják, hogy giccs. Lehet, de egy kis mosolyt csempész az arcokra, egy kis vidámságot a szürke hétköznapokba. 

A készítőjük, Ekaterina Tasminskaya, nem csak táskákat készít, más csodálatos kiegészítők is kerülnek ki a keze alól. Termékeit a magyar meska.hu-nak megfelelő Mesterek Vásárán találhatjuk meg. Most csak az állatkás táskákból mutatok meg 21-et, mert első pillantásra beléjük szerettem.

b10_1.jpg

b1_1.jpg

b2_1.jpg

b3_1.jpg

b4_1.jpg

b5_1.jpg

b6_1.jpg

b7_1.jpg

b8_1.jpg

b9_1.jpg

b21_1.jpg

b11_1.jpg

b12_1.jpg

b13_1.jpg

b14_1.jpg

b15_1.jpg

b16_1.jpg

b17_1.jpg

b18_1.jpg

b19_1.jpg

b20_1.jpg

Forrás: livemaster.ru

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

táska mese állat filc különleges figurák

2018\01\15

Különleges lámpák, a mintáknak csak a képzelet szab határt

Egy szentpétervári műhely, a Letterwed lenyűgöző lámpákat készít, a technikájuknak köszönhetően gyakorlatilag bármilyen rajzot meg tudnak valósítani. A lámpák tervezője Jelena Larkina, és a termék családi vállalkozásban készül el. Sajnos nem sikerült megtudnom, hogy miként is készül, a felhasznált anyagoknál is csupán 2 alapanyagot említenek: természetes fa és üveg.
A hitvallásuk két mondat:

"A Letterwed családi műhely minden otthonba fényt és jóságot visz. Szokatlan éjjeli lámpák Szentpétervárról szeretettel."

Most éppen 40 féle lámpa található a webshopjukban, ezekből 22 darabot mutatok meg, többnyire véletlenszerűen kiválasztva.

lam1.jpg

lam10.jpg

lam2.jpg

lam3.jpg

lam4.jpg

lam5.jpg

lam6.jpg

lam7.jpg

lam8.jpg

lam14.jpg

lam9.jpg

lam22.jpg

lam11.jpg

lam12.jpg

lam13.jpg

lam15.jpg

lam16.jpg

lam17.jpg

lam18.jpg

lam19.jpg

lam20.jpg

És aki senkit nem hagy hidegen: Darth Vader, most éppen népies motívumokkal.

lam21.jpg

Forrás: livemaster.ru

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

kézműves lámpa lakberendezés kreativitás különleges egyedi

2018\01\07

Elképesztően kreatív torták

Úgy tűnik hagyomány lesz a blogban, hogy a legújabb merész és látványos tortakreációkat bemutatom. Eddig már kétszer volt ilyen gyűjtemény, de azt hiszem ez mindkettőn túltesz. A tortákat készítő cukrászok kreativitása és kézügyessége páratlan. A torták fölött szerepelnek a neveik is, amit a készítőiktől kaptak, ezek között is akad egyedi.

Panda

t1_1.jpg

Az erdő őrzője

t2_1.jpg

Sárkány

t3_1.jpg

Majmocskák

t4_2.jpg

Tengeri hölgy

t5_1.jpg

Steampunk kandúr

t6.jpg

Rámen

t7_1.jpg

Az óceán mélyén

t8_1.jpg

Boho Chic

t9_1.jpg

Steampunk bagoly

t10_2.jpg

Magritte

t11_1.jpg

Vihar

t12_1.jpg

Gyümölcs torony

t13_1.jpg

LEGO

t14_1.jpg

Szendvics

t15_1.jpg

Édesszájúak menyországa

t16_1.jpg

Igazi nagyevőknek

t17_1.jpg

Akvarell

t18_1.jpg

A ráadás: meglepetés torta barátnők között

A felírat Szvetulja (Светуля) a Szvetlána női név becézett változata, a megajándékozott barátnő neve.

t19_1.jpg

Forrás: adme.ru

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

panda torta édesség kreativitás különleges egyedi

2018\01\05

Az őszinte nő

woman.jpgNem szoktam csajos témákról írni, mert nem vagyok az az igazi csajos típus, de ezeken a sorokon kicsit megakadt a szemem. Nem is tudom, hogy hogyan botlottam bele a cikkbe. Az őszinte nőket a szerző szerint a legtöbb férfi nem szereti, és pontokba szedte, hogy miért nem.

Rendben van, az őszinteség fontos, de egy kicsit talán összetettebb ez a dolog.

Szóval most minden rossz szándék nélkül, kicsit hozzáírogatok az eredeti szöveghez, mert úgy gondolom én is őszinte vagyok másokkal, de talán nem fogom fel ilyen sarkosan a dolgot. A vélemény persze szabad, mindenki leírhatja kommentben, hogy ő hogy gondolja, meddig jó dolog az őszinteség (csak nyomdafestéket tűrően, ha kérhetem).

Egy őszinte nő nem kertel, nem titkolózik, hanem kimondja, amit gondol. Ezzel sok férfi nem tud mit kezdeni. A szerző 10 pontban foglalta össze, hogy szerinte miért. 

  1. Egy őszinte nő sosem fél kimondani az igazat, még akkor sem, ha azzal fájdalmat okoz magának, és másoknak, vagy ha azzal ellenségekre tesz szert. Ő mindig kimondja azt, amit gondol, és amit érez.Ez szép dolog ugyan, de a radikális őszinteség kapcsán már folytatattak különböző vizsgálatokat, megfigyeléseket, és bizony, van az életben olyan, hogy kegyes hazugság. Mert amit gondolunk, mi gondoljuk úgy, vagyis az egyetlen szubjektív vélemény, és egy saját kis vélemény nem hatalmaz fel arra, hogy belegázoljunk valaki lelkébe. Igen, nagyon látványos a filmekben egy brutálisan őszinte ember, de gondoljuk végig, milyen érzés, ha velünk az valaki? Szóval mérlegeljünk mielőtt túlzottan őszinték lennék.kerd.jpg
  2. Egy őszinte nő olykor nehéz kérdéseket tesz fel, ami sok férfit zavarba, vagy kényelmetlen helyzetbe hoz. Ez bizony megesik, de ha elég erős és talpraesett a férfi, és nem is olvadozik vaj a fején, akkor ez nem lehet komoly probléma, egy idő után megszokja, hogy világos, tiszta választ kell adni.
  3. Egy őszinte nő mindig komoly válaszokat vár a férfitól, aminek, igaznak is kell lennie. – Igen, az nagyon előnyös, ha igaz a válasz, de akkor mindkét félnek ehhez kell tartania magát. Az igazság kapcsán a pasiknak sokszor nem jut eszükbe, hogy sok szempontból praktikusabb, például: nem kell észben tartani a hazugságot, nehogy 2 nap múlva más legyen a sztori, illetve azt nem tudják elképzelni, hogy egy nő milyen kombinációkat képes megalkotni a kis fejében (uraim, higgyék el, a legrosszabb rémálom könnyű kis habos lánymese ahhoz képest, amit el tudunk képzelni).
  4. Egy őszinte nő képes megfogalmazni azt, hogy mit vár egy kapcsolattól. Ne fél elmondani, hogy mik zavarják őt egy párkapcsolatban, hanem nyíltan és szabadon beszél. Ez pedig elriaszthatja a férfiakat. Valóban, riasztó lehet, de ha ettől megretten, akkor hol van az az elvük, hogy nekik ne célozgassunk, mert azt a hímnem úgysem érti, hanem mondjuk meg egyenesen mit akarunk.
  5. Egy őszinte nő hisz az igaz szerelembe, és nem játszadozik senki érzelmeivel. Ezért nem marad meg egy olyan férfi mellett, akinek az érzései iránta nem tiszták. Legalábbis hinni akar, és a lelépés előbb utóbb bekövetkezik, de ez nem csak az őszinteség függvénye, hanem nagyon sok más tényezőé is.love.jpg
  6. Egy őszinte nő bátran beszél a múltjáról, arról, ami meghatározta eddigi életét.Igen, de kérdés, hogy akar-e és kell-e annyit tudnia a másiknak. Ha a másik fél nem szókimondó, és nem meri megmondani, hogy kérlek erről, vagy arról nem beszéljünk többet, akkor milyen határig hasznos a múlt felidézése? Főként egyik másik korábbi kapcsolattal való összehasonlítás. Persze, ha olyan traumán estünk át, ami még a jelenre is komoly kihatással van, azt érdemes elmondani, mert sok mindent megvilágíthat a párunknak.
  7. Egy őszinte nő sosem fogja azt mondani egy férfinak, hogy szereti, ha valóban nem érez úgy az illető iránt. Nem az a nő, aki azt mondja, amit a férfiak hallani szeretnének. Egy őszinte nő mindig megmondja a férfinak azt, hogy mi a véleménye róla. – Ez stimmel, de a vélemény az vélemény és ne feledjük, a közlési mód is meghatározó.
  8. Egy őszinte nő akkor kér segítséget, amikor valóban szüksége van rá. Akkor fordul a férfihoz, amikor igazán támaszra van szüksége. Vagy legalább még két kézre, ami segít nagyobb munkálatokban.
  9. Egy őszinte nő elismeri, ha hibázott. Nem akarja tökéletesnek mutatni magát, és az igazságot sem szeretné elrejteni senki elöl. – Igen, de ez a pont és a fentiek egy része is igényel egy jó adag bátorságot és egy kis empátiát. kosziv.jpg
  10. Egy őszinte nővel nem egyszerű az élet, de nagyon megéri vele lenni. Lehet néha makacsnak, szívtelennek, határozottnak tűnik, de ő ilyen. Viszont vele a szerelem is tiszta, hűséges és szoros lesz.- Sajnos az élet nem egyszerű, határozottság nélkül pedig még nehezebb, de az világos, tiszta, határozott gondolkodás, és a hűtlenség valóban nem szoktak együtt előfordulni.

Szóval, az őszinte nővel nem minden férfitípusnak érdemes próbálkoznia, de belekezd, annak nem kell lélektani játszmáktól, hisztitől, érzelmi zsarolástól tartania, erre jellemzően nagyon kicsi az esély.

 Az eredeti cikk forrása: csajosblog.eu

őszinteség