365/1. Napi idézet

Ha jól számol az oldal ez a 300. bejegyzés. Tegnap este beugrott egy ötlet, amit mától elkezdek kivitelezeni. Sok olyan gondolattal, idézettel találkozom, ami a klasszikusan - főleg a Facebookon terjedő - képes változathoz hosszúak, de mégis megfognak valamiért. Mától 365 napon át egy-egy ilyet hozok a blogba. Néha írok majd hozzá saját gondolatot, tapasztalatot. Az már lassan napi rutinná vált, hogy a határidőnaplómba naponta kerül valamilyen idézet, főleg motiváló. A 365 napos kihívásban pedig ez egyik kedvenc filmem a Julie & Julia - Két nő, egy recept is szerepet játszott. A filmben Julie, egy telefonközpontban dolgozik, ahol hívásokat fogad a szeptember 11-i terrortámadások áldozataitól és az abban megsérült World Trade Center épületének helyreállításáról. A munkája nagyon lelombozza (megjegyzem, főállásban ügyfélszolgálatot vezetek, de hála az égnek nem ilyen nehéz témában). Kiutat és motivációt keresve a  elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről. Julie 365 napon át főz, néha teljes kétségbeesésben, néha teljesen felpörögve. Ha Julie képes volt egy éven át főzni és erről írni, talán nekem egy sokkal egyszerűbb feladat 365 idézet posztolása menni fog.

backman.jpgKezjük Fredrik Backman svéd íróval. Hamarosan indulok a könyvtárba, ahol az ő könyvét is előjegyzetem. Az idézet pedig a sajnos még mindig jelen lévő Covid-19 hatásaira is vonatkozik. Az egy év ezzel kapcsolatban is gyakran zakatol a fejemeben, hiszen már közel egy esztendeje élünk minden eddigitől eltérő módon.

"Átkozottul furcsa dolog az élet. Mindent megteszünk, hogy kézben tartsuk a dolgainkat, mégis azok az események formálnak át minket a leginkább, melyekre nincs hatásunk. (Fredrik Backman író)"

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Köszönöm!