Ismerős köveim: a szerpentin (kígyókő)

serp1.jpgA szerpentin (“kígyókő”) feltehetőleg a kígyóbőrre emlékeztető pikkelyes-foltos kinézetének köszönheti a nevét. Már a rómaiak előtti időktől kezdve, egészen a középkorig védelmező, betegséget és átkot elhárító kőnek tartották, ennek megfelelően furcsa, groteszk és rémítő amuletteket metszettek belőle, hogy “elijessze” az ártalmakat. Egyes források szerint a szerpentin megóv a csípő vagy harapó, mérgező élőlények támadásától. Innen is eredhet a “kígyókő” elnevezés.

Komlóssy Vera szerint támogatást nyúlt abban, hogy önmagad elfogadd és szeresd, mert mindennek ez az alapja az életedben. Segít rátalálni és tisztelni saját értékeidet, felülemelkedni önmagad ostorozásán. Enyhíti a stresszt, a feszültséget, kiigazítja a túlzott hangulatingadozást, támogat a lelki békéd megtalálásában. A szerpentint a megértés, béke köveként is ismerjük, hiszen összhangot teremt környezetében és támogatja az érzelmi stabilitást. 

szerpentin2.jpg

Enyhíti az izomgörcsöt, a szívritmuszavart, és segít a menstruációs görcsök oldásában is. Más források szerint egyensúlyban tartja a vércukor szintet, vese- és gyomorpanaszok, egymást rendszeresen váltogató hasmenés és székrekedés esetén is segíthet.

Források: Komlóssy Vera: Kristálygyógyászat és terápia

alita.cafeblog.hu

angyalkovek.hu

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :) Köszönöm!