Gondolatok: Napoleon Hill a problémákról

notebook-86792_960_720.jpgEgy korábbi bejegyzésben ígértem, hogy időnként megosztom Veletek, hogy az évek során milyen olvasmányok formálták a gondolkodásomat. Napoleon Hill (1883 - 1970) amerikai író alkotta meg a Pozitív Lelki Beállítottság elméletét, és úgy gondolom, fogok még idézni tőle.

A legtöbb elmélettel, filozófiával vagy módszerrel olyan viszonyban vagyok, hogy, nem igazán tudom egyiket sem követni, de megnézem, mi az, amit be tudok építeni belőlük a saját életembe. csak ajánlani tudom, hogy ne utasítsunk el elméleteket vagy könyveket látatlanul, mert lehet, hogy lesz bennük egy gondolat, ami tovább visz, segít, vagy egy másik forráshoz irányít.

Ma a 365 nap Napoleon Hill gondolataival című könyből hoztam ma a december 20-ra ajánlott gondolatot.

Legtöbb esetben a baj félannyira sem súlyos, mint gondoljuk.

Sok álmatlan éjszakát okozott már embereknek, hogy olyan dolgok miatt idegeskedtek, melyek jelentéktelen semmiségekké törpültek a felkelő nap sugarainál. A problémák mindig súlyosabbnak tűnnek az éjszaka sötétjében, amikor magányosak vagyunk. Ilyenkor elménk hajlamos annyira eltúlozni a nehézségeket, hogy a végén már meggyőződéssel hisszük a valóságosnál sokkal súlyosabbnak őket. Ne vesztegesd energiáidat terméketlen aggódásra! Cselekedj, munkálkodj a problémák megoldásán!

eine-frau-die-aufwacht_53876-13653.jpgHa álmatlanságban szenvedsz, mert az idegeskedéstől nem tudsz elaludni, legyen az ágyad mellett egy jegyzetfüzet és ceruza. Ahelyett, hogy olyasmin aggódnál, amit így is, úgy is meg kell tenned, vagy tépelődsz, mert nem vagy biztos, melyik utat válaszd egy ügyben, írd le, mit szándékozol tenni a helyzet jobbítására másnap. Előnyösebb, ha a problémáidat a füzetre bízod, és nem veszed őket előújból és újból, egy éjszakán át rágódva rajtuk.

Személy szerint egy sor noteszkém, cédulám és mindenféle jegyzeteim vannak, amibe feljegyzem az ötleteket, terveket, megoldandó feladatokat. Velem is előfordul, hogy nem tudok aludni, mert csak úgy fogócskázik mindenféle a fejemben, és bizony van, amikor tényleg sokat segít, ha leírom mindazt ami nem hagy nyugodni. lehet, hogy csak napok, vagy hetek múltán kerül sor arra, hogy mindent kipipáljak a listán, vagy csak később lesz aktuális az ötlet, például a jövő évi termékújdonságokat már hetek óta firkálgatom föl, majd rendszerezem, válogatom és jöhet a kivitelezés.

Próbáljátok ki,  a nyugtalanságon kívül nem sokat veszíthetünk vele.

Forrás:

Michael J. Ritt Jr · Samuel A. Cypert: 365 ​nap Napoleon Hill gondolataival

Bagolyvár, Budapest

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)