Dédnagyik trükkjei: Kakaós linzerszeletek

linzer2.jpgEgy igazi gyermekkori kedvencemet osztom meg most Veletek, bár nem igazán puccos ünnepi sütemény, de nagyon finom, igazi békebeli recept.

Az eredeti a Váncza süteményeskönyvben jelent meg, ami önmagában is megér egy bejegyzést, de azt már elkövettem egy másik blogban, még 2013-ban: Váncza könyv - a reklám, amiért a fogyasztó fizet.

A könyvecskében sok-sok jó kis recept van és bennem mindig felidézi a régi, családi süteménykészítéseket.

A kakaós linzer egyszerű, gyors, sem extra alapanyag, sem extra felszerelés nem kell hozzá, a kezdők is bátran nekiláthatnak. Az eredeti szöveg alapján:

0,5 kg lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütőporral, azután elmorzsolunk 30 deka zsírral, majd összegyúrjuk 20 deka cukorral, 8 deka kakaóval, 2 egész tojással, fél csomag Váncza-vanilincukorral. A tészta nagyobbik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk s barack- vagy málnaízzel vastagon megkenve a félretett tésztából kisujjnyi vastag rácsot rakunk rá. (Időnként a lekvárréteget én még egy kis darált dióval is megszórom mielőtt ráteszem a rácsokat). Forró sütőben sütjük és sütés után Váncza-vanilincukorral kevert porcukorral bőven hintve szeleteljük. 

Amikor elkészült, szép barnára sülnek a rácsok és ha dióval készítjük, az aranybarnára pirul.

Forrás: A mi süteményeskönyvünk (Váncza könyv) reprint kiadás

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran! :)

Illusztáció: a könyv eredeti rajza.