Ismerős köveim: a képjáspis

cab_jasper_african_queen_picture.jpgEnnek az ásványnak is ún. beszélő neve van. A mintázata olyan változatos és olyan összetett, hogy teljes tájképeket láthatunk bele egy-egy nagyobb darabba. A mintázat szépsége a gyöngyökben is visszaköszön. 

A jáspis (eddig a breccsa jáspisról volt már szó) alapvető tulajdonságai mellett a tájképjáspis, vagy más néven képjáspis felszabadít minden múltban elszenvedett fájdalmat, félelmet, melyet eddig bezárva tartottunk, lelkünk mélyén őrizgettünk, segíti a lelki egyensúly megtalálását.

kepjas1.jpgMegérteti velünk, hogy az elkendőzött, visszafojtott, és ki nem mondott szavak, érzelmek nagy terhet jelentenek, cipelésükkel csak magunknak okozunk bajt, mivel ezek az elfojtások előbb-utóbb a fizikai szinten is megjelennek súlyos betegségek formájában. Bátorságot ad ezen érzelmekkel szembesülni, segít, hogy megértsük mi miért történt, majd ebből a megértésből már megszülethet a megbocsájtás és feloldozás.

Elűzi a sérelmeket, komor gondolatokat, helyette tárgyilagos, elfogulatlan rálátást biztosít minden élethelyzetre.

kepjas2.jpgLelki gyógyhatásaként tartják számon, hogy a képjáspis csillapítja a félelmeket, gátlásokat, kisebbrendűségi érzést, helyébe harmóniát, az élet és önmagunk szeretetére tanít. Csökkenti a félelmet,  hallucinációt, lelki érzékenység et, fokozza együttérzést, életerőt, megértést.

Fizikai gyógyhatásaihoz sorolják: serkenti az immunrendszer működését, tisztítja a veséket, vízhajtó hatású. Jó hatással van az allergia, fekélyek gyógyulására. Alkalmas a bőr, epehólyag, erek, hólyag, ideg- és immunrendszer, szaglás, vesék  működésének támogatására.

Forrás: ekszeralkatreszek.hu