Tippek előrelátó típusú ajándékozóknak

Karácsony 2018

Akik hallani sem bírják, hogy már októberben a karácsonyról van szó, azoktól elnézést kérek és ők gyorsan lapozzanak, vagy görgessenek tovább, mert most az előrelátó ajándékvadászonak szeretnék adni egy-két tippet.

Végiggondoltam, hogy az eddigi években milyen kérések jöttek a vásárlóktól, és ezekből, illetve ezeket továbbgondolva adok néhány ötletet.

lila-egyiptomi-motivummal-508508.jpgAz egyik legkedvesebb dolog a családi karkötő volt, ami azt jelenti, hogy a család nőtagjai egyforma, csak méretükben eltérő karkötőket kaptak. Akkor képen látható porcelánoshoz hasonlót választott a hölgy, kicsit más színvilágban. Azóta már szépen szélesedett a paletta, egyre többféle ásványt használok, akár abból is lehet sorozat. 

konyvjelzo-eletfa-509406.jpgAz egyedi, kézzel készült tárgyakban az a jó, hogy egy hétköznapi apróságot is személyessé lehet tenni. Ha például a nagyi szeret olvasni, akkor miért nem kaphatna unokás könyvjelzőt? Az üveglencsés könyvjelzőkbe belekerülhet a kedvenc fotó az unoká(k)ról. A képen ugyan egy életfás könyvjelző van, mert senki rokonait nem szeretném akaratukon kívül a blogban szerepeltetni.

Az üveglencsés kiegészítők számtalan lehetőséget kínálnak, akár a kis kedvencek megörökítésére is. Készült már több cicás és kutyás medál, aminek a kerete lehet ezüst- vagy arany színű, esetleg antikolt bronz. Persze a medálba is kerülhet kedvenc családi fotó, gyerekkori emlék.

Az első ilyen medál elkészítésére még jól emlékszem, akkor egy anyukának készült az akkor már felnőtt lányairól még óvodás korukban készült, számára igen kedves fotóból. Kerülhet medálba vagy gyűrűbe egy szó, ami sokat jelent a kedvesünknek, egy dátum, ami meghatározó volt az életünkben.

Állatbarátok számára örömöt szerezhetük a kedvenc állatfajtáját ábrázoló üveglencsés kiegészítővel, a bele foglalható rajzok és képek sora a neten szinte végtelen. Van aki dalmatajáspis karkötőt ajándékoz a dalmata kutyus gazdijának, vagy cicás medállal kéri az általa választott ásvány karkötőt. Igyekszem minél többféle állatos kiegészítőt készleten tartani, de azon felül az egyedi kívánságokat is próbálom a legjobb tudásom szerint megvalósítani.

Mára ennyi, de amint ismét elszabadul a fantáziám, folytatom a sort.