Ismerős köveim: a szugilit (sugilit)

kari1.JPGElőfordul, hogy egyedi megrendelés alapján ismerek meg új köveket. Így történt ez a szugilittal is. Magyarországon nem is találtam megfelelő minőségű gyöngyöket, így külföldről rendeltem az ékszerhez alapanyagot. Azóta a megrendelő boldog tulajdonosa egy szugilit karkötőnek és a kínálatba is bekerült ez a kő. Bár előfordul más színekben is, a legismertebb és legelterjedtebb a lila változat. 

Kíváncsi voltam, hogy mit írnak róla, ezért gyűjtöttem némi információt.

sugilit.jpgA szugilit a szeretet legjelentősebb kövei közé tartozik. Az álmok kövének is hívják, segít megvalósítani életünk álmait. Megóv a reménytelenség érzésétől, segít megtisztítani minket a környezetünkből érkező negatív hatásoktól. Óvja a lelket a sokktól, a traumától és a csalódástól, és enyhíti a spirituális feszültséget.

Megnyugtatja az idegeket, helyreállítja az érzelmi és szellemi egyensúlyt, mély belső békét, önfegyelmet ad. Visszaadja az életbe vetett hitet. A feltétel nélküli szeretet és megbocsátás kristálya. A spirituális szeretet és bölcsességet jelképezi, s ennek a szeretetnek a szabad áramlásához megnyitja és összehangolja a csakrákat.

sugilit_1.jpgPszichológiailag: a szugilit jótékonyan hat a beilleszkedni nem tudókra, azokra az emberekre, akik a Földet nem érzik az otthonuknak, valamint azokra is, akik paranoiában vagy skizofréniában szenvednek. Kitűnő az autisták számára. Megkönnyíti annak megértését, hogy a tudat milyen hatással van a testre, és mi a szerepe a rendellenességekben.

Érzelmileg: a szugilit biztosítja azt a képességet, hogy a kellemetlen dolgokkal is szembenézzünk. Enyhíti a sajnálatot és a félelmet; arra sarkall, hogy bocsássunk meg önmagunknak.

sugilit_2.jpgMentálisan: a szugilit serkenti a pozitív gondolatokat, újrarendezi azokat az agystruktúrákat, amelyek az olyan tanulási nehézségek mögött húzódnak meg, mint a diszlexia. Támogat abban, hogy megalkuvás nélkül oldjuk meg a konfliktusokat.

Fizikailag: a szugilit jótékony hatású a daganatos betegekre, mivel gyengéden feloldja az érzelmi nyugtalanságot és enyhíti a kétségbeesést. Eltávolítja a negatív energiát, szerető támogatást kölcsönöz, gyógyító energiát közvetít a test, a lélek és a szellem számára.

Források: 

jogaekszerek.wordpress.com

angyalforras.hu

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei