Ismerős köveim: az unakit

unakit.jpgAz unakit, más néven epidot talán nem olyan közismert és divatos, mint például az ametiszt vagy a rózsakvarc, pedig egyéniség, sok  pozitív hatással.

Zöld alapon barnás - vöröses foltokkal tarkított gyönyörű kő. Eleme a Föld.  Az unakit Föld eleme segít bennünket abban, hogy minden élethelyzetben szilárdak maradjunk és megőrizzük erőnket. Önrendelkezésre és a saját legbelső lényünkhöz való hűségre tanít. A napfonat csakra és a szívcsakra harmonikus működését segíti. Az unakit segítségével, felismerhetjük, hogy betegségeink, sorscsapásaink miért következtek be. Rámutat és átvilágítja gondolatainkat és érzelmeinket.

A következő jegyekhez társítják: Bika, Mérleg, Oroszlán, Vízöntő, Szűz, Kos

Lelki területen az unakitnak tulajdoníthatóan gyorsabban felépülünk a sorscsapások és lelki megrázkódtatások után.

 unakit.JPGGyógyhatása: Az unakit jelentősen meggyorsítja a betegség utáni lábadozást, elősegíti a pihenést. Rezgésével erősíti a szervezet öngyógyító erőit és segít, hogy gyorsabban váljunk ismét egészségessé. Az unakitot alapvetően minden terület regenerációjához használhatjuk. Ugyanígy alkalmas a betegség megelőzésére, mivel erősíti az immunrendszert. Javítja a belek, a máj és a tüdő működését is. Serkenti a bőr és hajnövekedést.

Forrás: gyogyitaskovekkel.hu

ezoterikusvilag.blogspot.hu