Mesebeli lények

Két ukrán hölgy mesebeli kerámiafigurákat alkotott. Meglepő, de sem Anja Sztaszenkó, sem Szláva Leontyev nem volt keramikus. Egyikük grafikusművész, a másik festészetet tanít. Úgy gondolták, kipróbálják magukat valami újban és a kerámiák mellett döntöttek. Fantáziadús figurák kerülnek ki a kezük alól. Az alkotók nagyon szerények, és azt mondják, nem csinálnak ők semmi különöset. Szláva azt mesélte a munkájukról, hogy akkor kerültek a kerámia közelébe, amikor a barátaik meghívták őket egy projektbe, ahol kerámia ékszereket készítettek, itt tettek szert némi tapasztalatra.

Azt vallják, hogy a kerámiából soha nem lehet két teljesen egyforma darabot készíteni, és csak remélik, hogy   sikerül nekik valami szokatlant alkotniuk a kerámiából.

Ihletet a klasszikusok tanulmányozásából és a hagyományos népi motívumokból is merítenek.

Aprólékos munkával, hatalmas szeretettel és türelemmel készített alkotásaik közül néhány darabot megmutatok, ez alapján ki-ki eldöntheti, mennyire tetszenek neki a művek. További alkotásokat az alkotók oldalán,  a Farfora-n lehet nézegetni, vagy a Facebook oldalukon.

fa1.jpg

fa10.jpg

fa11.jpg

fa12.jpg

fa13.jpg

fa14.jpg

fa15.jpg

fa16.jpg

fa2.jpg

fa3.jpg

fa4.jpg

fa5.jpg

fa6.jpg

fa7.jpg

fa8.jpg

fa9.jpg

Forrás: adme.ru