Pipacskoszorú

p1.jpgMég a teljes tavaszi virágba borulásra sajnos várni kell,  ezért most egy virágos bejegyzést költöztetek át a régi blogról.

A tél végi szürkeséget egy ilyen pipacskoszorúval is megtörhetjük, annak ellenére, hogy a pipacs nem egy kora tavaszi virág, bátran alkalmazhatjuk díszítőelemként márciusban is. Egyszerű és viszonylag gyors elkészíteni.

Rakhatjuk vendégvárónak az ajtóra, vagy szobánk, irodánk falára. De ha vidámabbat szeretnénk, próbálkozzunk színes szirmokkal.

Nem kell hozzá sok alapanyag, csak fekete karton, piros papír (a vastagsásától függően lehet légiesebb vagy tömörebb a koszorú hatása, én selyempapírral tudom leginkább elképzelni), olló, milton-kapocs, esetleg a virág közepének kialakításához formalyukasztó, de ez a lépés is megoldható ollóval. Ha nem koszorút szeretnénk, hanem csokorba rendeznénk a virágokat, akkor zöld zseníliadrótból (hobbiboltokban kapható) percek alatt hajtogathatunk szárat.

Először is rajzoljuk fel és vágjuk ki a virágok szirmait, aminek a sablonját itt lehet letölteni Pdf formátumban: szirmok (sablon)

p2.jpg

Aztán vágjuk ki a közepeket a kartonból:

p3.jpg

11 virágközép és 44 szirom szükséges a koszorúhoz

p4.jpg

Ha elkészültünk a szirmok kivágásával, kicsit gyűrögessük meg őket, hogy ne legyenek annyira merevek.

p5.jpg

Aztán a milton-kapocsra tűzzük föl a közepet, aztán a szirmokat sorra, majd igazgassuk el őket.

p6.jpg

p7.jpg

p8.jpgHajtsuk vissza a kapcsot és a kezünkkel kicsit formázzuk meg a virágot, tölcsérszerűen.
p9.jpg

p10.jpgVégül vágjunk ki egy karton koszorúalapot, amihez kistányért, salátás vagy müzlistálkát használhatunk sablonnak. Ha megvan a kör, akkor óvatosan tűzködjük rá a virágokat, rögzítsünk rá egy szalagot.
p11.jpg

p12.jpg

p13.jpg

Forrás: tallystreasury.com