Ágas-bogas,

avagy hangulatos dekoráció ágakkal, saját kezűleg

a5.jpgIsmét sikerült a Pinteresten találni egy egyszerű és látványos dekorációt. Az nem meglepő, hogy a legtöbb ötletet onnét hozom, mert rendszeresen "lógok" rajta, mondhatni függő lettem. Annyi inspiráló fotót, ötletet és mintát találok rajta, hogy számát sem tudom a terveimnek, amik "pinelés" közben kerekednek, és némelyiküket még gyorsan le is firkantom a kis (természetesen cicás) noteszembe.

sinnlig-illatositott.JPGDe térjünk vissza az ágas-bogas dekorációhoz. Az anyagszükséglet most sem jelentős. Szép őszi délutánokon séta közben szedegethetünk szép vékony ágacskákat. Ezen kívül egy szögletes mécsestartó pohárra lesz szükség, de én kivitelezhetőnek tartom a sok helyen kapható poharas illatosított gyertyákkal is, de még nem ellenőriztem a feltevésemet. A mellékelt ábra egy IKEA-s darabot ábrázol, de máshol is be tudjuk szerezni. Ezen kívül már csak egy ragasztópisztoly szükséges, ami egyébként is jó ha van otthon így advent táján, és azért szeretem a termésekkel, ágakkal való munkánál, mert gyorsan szilárdul a ragasztó és a kisebb egyenetlenségeket is tudjuk korrigálni. De vigyázzunk, az olvadt ragasztó is elég forró tud lenni és ha a pisztoly "csőre" fém, az is megégethet!

Tehát készítsük elő az alapanyagokat,. az ágak végét célszerű egyenesre vágni, hogy ne billegjen az alkotásunk.

a1.jpg

Ha már kellően meleg a pisztoly, nyomjunk egy kevés ragasztót az ág oldalára.

 

 

a2.jpg

A ragasztós ágat nyomjuk oda mécsestartó oldalához, és néhány pillanatig szorítsuk oda. Egyszerre csak egy ágat kenjünk be ragasztóval, mert amíg az egyiket odaszorítjuk a pohárhoz, a másik ágon megdermedhet a ragasztó.

a3.jpg

A fenti műveletet addig ismételjük, amíg körbe nem érünk, és készen is van. Karácsonyra némi szalaggal, apró dísszel alkalmivá is tehetjük. Jó munkát!

a4.jpg