Horoszkóp és ajándék: a Szűz

 szuz.pngSzűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

A pontosság, aprólékosság, rendszeretet mintaképe. Óvatos a mindennapokban, kételkedő elme. Érzelmeit ritkán mutatja ki. Mindig tökéletességre törekszik, örök maximalista. Alapos jegy, érdemes kikérni a véleményét, mert józan észjárású, gyakorlatias. Nagyon kritikus, akár magával szemben is. Fontosnak tartja az egészséget és a harmóniát.

Minek örülne a legjobban?

Egy aerobikbérlettel, jógatanfolyammal, vagy wellnesshétvégével lepjük meg, hiszen testi-lelki egyensúlyát így tudja leginkább formában tartani. Imád olvasni, ezért a könyv jó ajándék neki, értékeli az antikváriumból beszerzett különlegességeket. Fontos számára az otthona, ezért egy lakberendezési albumnak vagy kertészkedési tippeket adó olvasmánynak is örülne. Sokat ad a testi higiéniára, ezért pipereszereket is ajándékozhatunk neki. Kedvenc díszítőeleme a virágminta, ezt vegyük figyelembe, ha valamilyen dísztárggyal lepnénk meg. Ám bármilyen cserepes növényben is gondolkodhatunk. A Szűz rendkívül rendszerető, otthonában mindennek megvan a maga helye. Különös adottsága van arra, hogy a szépet a praktikussal párosítsa.

Színe: barna, a zöld, a szürke és a lila árnyalatai, kedveli a fehér színt és a visszafogott mintákat.

Köve: achát, jáspis, citrin, lápisz

A praktikus dolgokat részesíti előnyben. De vigyázat, mert nem mindig örül a századik kuktának vagy ágymelegítőnek! Egy szép damasztterítővel, csipkeszegéllyel vagy épp egy hasznos orvosi lexikonnal viszont a kedvében lehet járni, de valószínűleg egy digitális fényképezőgép is felvillanyozná.

homeofficenyito.jpgSzereti az egyszerű, letisztult formákat és a természetességet, törekszik a lakásában természetes anyagok használatára. Nagy hangsúlyt helyez a tisztaságra.

Mivel a Szűzek szeretik ha rend van körülöttük, bátran ajándékozhatunk nekik ékszertartókat, amelyek segítségével ékszereiket rendszerezhetik, és rendet rakhatnak a fésülködő asztalukon. A tisztaság is nagyon fontos számukra, ezért meglephetjük őket ékszertisztítókkal, hogy kiegészítőik is ragyogjanak.