Horoszkóp és ajándék: a Rák

rak.pngRák (június 22. – július 22.)

Az éltető erő megtestesítője. E jegy szülöttei kedves, érzékeny emberek, szeretnek másokról gondoskodni. Hajlanak az ábrándozásra, a fantáziálásra, ugyanakkor céltudatosak és indulatosak. Többnyire az általuk kreált világban élnek, amely sokszor igen távol áll a valóságtól. Számukra a család, a biztonság és a nyugalom rendkívül fontos. Szélsőséges hangulatváltásokra hajlamosak.

Minek örülne a legjobban?

Jó ötlet egy fotóalbum, amelybe beleragaszthatja szerettei fényképét, vagy akár egy szép kristályváza, esetleg tükör, amivel az otthonát díszítheti. Ha lakberendezési tárggyal lepjük meg, részesítsük előnyben az üvegből vagy kristályból készülteket. Mivel gondoskodás jellemzi e jegyet, a Rák nő biztosan örülne bármilyen háztartási robotgépnek, aminek segítségével finom ételekkel tud kedveskedni családjának, barátainak. Férfiaknak válasszunk ezüst ékszert vagy akár egy elegáns töltőtollat. A lényeg, hogy az ajándékozó jusson róla eszébe, ezért akár bele is gravírozhatunk egy rövid idézetet.

Színe: fehér, a sárgásnarancs, de a harsány, meleg árnyalatokat is kedveli.

Köve: aventurin, mohaachát, kalcedon, karneol

coll.jpgŐt egyszerű megajándékozni, hiszen az apróságoknak is igazán tud örülni. Szeret bontogatni, de nem elsőként tépi fel a csomagolást. Kivárja a sorát, mert számára az az izgalmas, ami a szemnek láthatatlan. A hölgyeknek az ezüst ékszer minden mennyiségben kiváló ajándék. Akár férfi, akár nő, szeret másokról gondoskodni. A Rák tulajdonságaiból kiindulva, nem is lesz nehéz meglepnünk őt. Ha csak a gyűjtőszenvedélyére alapozunk, bátran megajándékozhatjuk a rák hölgyet ékszerállvánnyal, ékszerbőrönddel, vagy tálcával, hiszen az ékszergyűjteményét el kell helyeznie, hogy átlátható legyen. De a rák uraknak is bátran ajándékozhatunk tárolódobozt, amelybe a CD, DVD, vagy újsággyűjteményét pakolhatja, vagy egy Matrjoska ládikával, amelyben méltó helyet kapnak a gyermekkoruk óta összegyűjtött ólomkatonák, pénzérmék és egyéb apróságok. S, hogy az érmék, ékszerek és a kincsek csillogjanak, meglephetjük őket ékszertisztítószerekkel is. S természetesen a kedvenc színeiben pompázó sálnak, kendőnek sem fognak tudni ellenállni. A rák csillagjegyűek nőiesek, anyáskodók, háziasak, gondoskodók. Mindenük a család, az otthon. home.jpgLakása meghitt és barátságos, de kissé zsúfolt, mert nagyon jellemző rá a gyűjtőszenvedély. A lakberendezésben kedvence a gyöngyház fényben csillogó rózsaszín, valamint a pasztell árnyalatok. Stílusa a romantika, meleg, barna árnyalatú bútorokkal, puha szőnyegpadlóval. A Rák visszahúzódó, érzékeny, családszerető. A hangulata változékony. Döntéshelyzetekben többnyire bizonytalan.

Könnyen tud alkalmazkodni a környezetéhez, gyorsan köt barátságot.

Igényes, nagyon ad magára, megjelenésére.

Egyedül is feltalálja magát, de szívesen fogad vendégeket is, akiket örömmel ki is szolgál, ínycsiklandó falatokkal kényeztet.