Horoszkóp és ajándék: a Kos

kos_1.pngKos (március 21. – április 20.)

Nem ismeri a meghátrálást, az egyik leghatározottabb jegy. Kalandvágyó, energikus, mindig tele van ötletekkel. Konkrét elképzelései vannak, és célját általában el is éri. Bátor természetű, és barátságos. Szenvedélyes, könnyen jön lázba, nem szereti az egyhangúságot. Harcos típus, aki olykor hajlik a szélsőségek felé. A pillanatnak él.

Minek örülne a legjobban?

Szeret a tűzzel játszani, éppen ezért biztos, hogy örülni fog, ha gyertyákkal, füstölőkkel, aromalámpákkal vagy bármilyen világítótesttel lepjük meg. Kedveli a kerámia- és az állati eredetű tárgyakat, amelyek bőrből, szőrméből vagy csontból készülnek. Mivel aktív életet él, sportszereket vagy utazásokat is ajándékozhatunk neki. A férfiakat pedig akár barkácskészlettel is meglephetjük. A Kos fő jellemzői a robbanékonyság, becsvágy és bátorság. Szereti a regényes, kalandos dolgokat és a változatosságot.

Színe: vörös, fekete

Köve: jáspis, ametiszt, hematit

A mintás dolgok közül egyedül a geometriai mintás ruhák, tárgyak jöhetnek szóba egy kosnál.

maci.jpgNincs könnyű helyzete annak, aki egy Kosnak szeretne örömöt szerezni. Mindenesetre a hölgyek szeretik a kozmetikumokat, a karakteres és sportos illatokat viselik magukon a legszívesebben. A Kos örök fiatal, akár gyermek, akár felnőtt, így például egy kedves plüssállatkának sohasem tud ellenállni. A férfiak pedig a sebesség, az autók vagy a horgászat megszállottjaként elérzékenyülnek, ha ehhez kapcsolódó ajándékot kapnak.

Otthonában praktikumra törekszik, ezért lakását egyszerű vonalú, praktikus bútorokkal rendezi be. Szívesen díszíti lakását markáns képekkel, kedveli a függőágyat, vagy a rattanbútorokat.

A praktikum jegyében megajándékozhatjuk a kosokat akár egy praktikus barkácsdobozzal, amely segítségével átláthatóan tárolhatja apró tárgyait, alkatrészeit, vagy egy tárolódobozzal, amelyben rendszerezheti újságait, CD-it, DVD-it. A geometriai mintákhoz való vonzódását kihasználva meglephetjük egy rattan doboz szettel, amelyet rombusz minták díszítenek. De ha egy sálat, vagy ékszert kap a kedvenc színeiben, biztosan annak is örülni fog.