Horoszkóp és ajándék: a Bika

bika.pngBika (április 21. – május 20.)

Gyakorlatias jegy, két lábbal jár a földön, a realitások embere. Szeret a természetben lenni. Erős egyéniség, az élet örömeit nagykanállal habzsolja. Imád enni, főzni, igazi ínyenc. Erős benne a birtoklási vágy, nagyon féltékeny típus, ezt leszámítva kellemes vele az élet. Csodálatos érzéke van a zenéhez, általában műveli is valamilyen formában. A Bika  legjellemzőbb tulajdonsága a türelem, állhatatosság és önuralom. Megfontolt és nehezen befolyásolható. Mereven ragaszkodik a múlthoz, a megszokotthoz, elveihez és elképzeléseihez.

Minek örülne a legjobban?

A pontosságot fontosnak tartja, örülne egy nemes karórának, hogy ne késsen el sehonnan. Mivel szereti a zenét, vásároljunk neki cédét, de más művészeti területekről is választhatunk valamit a fa alá. Ha könyvet szeretnénk adni neki, akkor szóljon építészetről, szép tájakról, finom életekről vagy a divatról. Mivel értékeli a szépséget, akár egy különleges kozmetikai kezeléssel vagy bármilyen dekorációs kellékkel meglephetjük. Ha csak szerényebb ajándékkal készülünk, válasszunk csokoládét vagy bonbont.

Színe:  a földszínek, barnák, zöldek, rózsaszínek.

Köve: rózsakvarc, aventurin, malachit, achát

Egy igazi ínyenccel van dolga, ha a párja Bika. Puha, törölköző, falióra, karóra, de akár egy teás bögre fűszeres, narancsos teával is örömöt okozhat neki. Az ünnepi vacsorát nagy odaadással, gondosan tervezi, mert az ízek és a terítés nagymestere. A szép csomagolás is fontos számára.

Rendkívül ügyes, szeret kézműveskedni. Kedveli a természetes, jó minőségű anyagokat.

rustic.jpgSzereti a rusztikus, vidéki és skandináv stílusú bútorokat.

A Bika tulajdonságaiból kiindulva számos ajándék közül választhatunk. Ha azt vesszük, hogy szereti a természetes anyagokat, akkor biztosan örülni fog egy rattan doboz szettnek, vagy egy díszes fa ládikának, amelyben elrejtheti a kincseit, vagy éppen egy nyers fa ládikának, amelyet saját maga díszíthet fel, hiszen kézműveskedni is szeret. Ha már a kézművességnél tartunk, akkor kreatív hobbijaira alapozva meglephetjük gyöngytartóval, barkácsdobozzal, tárolódobozzal. De ha a kedvenc színeiben pompázó sállal vagy ékszerrel lepjük meg, biztos, hogy azzal is levesszük a lábáról.