Ismerős köveim: a türkiz

turkiz(1).jpgAz egyik legkarakteresebb kövek egyike a türkiz. Változatos szépsége nagyon népszerűvé tette az ékszerkészítésben, színe gyönyörű ruhákat inspirált.

Egy gyönyörű selyem ruhát hoztam most illusztrációnak, ezt Milla Jovovich viselte az egyik a cannes-i filmfesztiválon,  Versace  modell. Természetesen a milla_jovovich.jpgnyakék is a ruha kékségéhez illeszkedik.

Én is szívesen használom a bizsuk készítésénél a türkizt. Sok szempont alapján választhatunk követ, akár a horoszkópunk szerint, akár már meglévő tünetek alapján, vagy az elkerülendő betegség, probléma szerint. Én mégis inkább azt vallom, bár lehet, hogy ez teljesen helytelen, hogy hagyjuk, hogy megszólítson egy kő. Az ösztöneimre hallgatva szoktam köveket vásárolni, sokszor több darabot is megfogok, míg megtalálom az "igazit". Vagy látok benne valamit, ami megfog.

A pozitív hatásait sok helyen kiemelik. Most az Angyalforrás ismertetőjét osztom meg veletek.

A türkiz az egyik leghatásosabb gyógyító. Biztosítja a vigaszt a lélek és a jólétet a test számára.

Védelmet nyújtó kő, és emberemlékezet óta amulettként használják. Úgy tartják, ha megváltoztatja a színét, az a veszély vagy a hűtlenség jele. Elősegíti a spirituális ráhangolódást, valamint megkönnyíti a kommunikációt a fizikai és a spirituális világgal. A harmadik szemre téve erősíti az intuíciót és elmélyíti a meditációt. A torokcsakrán felold a régi eskük, gátlások és tilalmak alól, s engedi, hogy a lélek újra kifejezze önmagát. Feltárja az előző életeket, és megmutatja, hogy a sorsunk alakítása miként is zajlik, illetve attól függ, mit teszünk minden pillanatban.

turkiz.jpgA türkiz tisztító kő. Eloszlatja a negatív energiát, megtisztítja az elektromágneses szmogot, és védelmet biztosít a környezeti szennyeződésekkel szemben. Kiegyensúlyozza és összehangolja a csakrákat a finomtestekkel, valamint ráhangolja a fizikai szintet a spirituálisra. A hagyomány szerint a türkiz egyesíti a földet és az eget, összebékíti a férfi– és a női energiákat. Empatikus és kiegyensúlyozó kő. Támogatja az önmegvalósítást és a kreatív problémamegoldást; csillapítja a lámpalázat, ha tömeg előtt kell beszélni.

Pszichológiailag: Erősítő kő. Megszünteti a mártíromságra való hajlamot vagy az önszabotázst.

sellok2.JPGMentálisan: belső nyugalmat biztosít, miközben nagyon is éberek maradunk, és segíti a kreativitást megnyilvánulását.

Érzelmileg: megszünteti a hangulathullámzást, és belső nyugalmat biztosít. Romantikus szerelemre ösztönöz.

Fizikailag: Kitűnő kő kimerültségre, depresszióra vagy pánikrohamokra. Védelmet nyújtó képessége kiterjed a külső hatásokra és az atmoszférában lévő szennyező anyagokra is.

Gyógyhatása: A türkiz erősíti a test meridiánjait és a finom energiamezőket. Erősíti a fizikai és a pszi immunrendszert, regenerálja a szöveteket, támogatja a tápanyagok felszívódását, enyhíti a szennyeződések és a vírusok okozta fertőzéseket. Gyógyítja az egész testet, különösen a szemet, beleértve a hályogokat is. Csökkenti a savtúltermelődést, jótékonyan hat a köszvényre, a reumára és a gyomorra. Gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatású, enyhíti a görcsöket és a fájdalmat.

További érdekességeket itt olvashattok: Türkiz

Az estélyi fotója: Csecsebecse