Ismerős köveim: a hegyikristály

hegyikristalyos2.jpgEz is egy költöző blogbejegyzés, korábban már máshová kiraktam, de most ide költözik.

Azt már tudjátok, hogy szeretek ékszereket készíteni, és érdekelnek a kövek gyógyhatásai is (és rengeteg más dolog, de erről később) így most a mesém a hegyi kristályokról fog szólni, de szeretnék még mesélni majd a tigrisszemről, az ametisztről, a füstkvarcról vagy az aventurinról.

A görögök azt tartották erről a kőről, hogy a hegyikristályok az Alpok magas csúcsainak dermesztő hidegében felolvaszthatatlan jéggé fagyott vízből keletkeztek. Ezért nevezték el az ásványt kristallosnak, azaz jégnek. Minden ember lelkitársa és a legismertebb gyógykövek egyike. A tökéletesség, tisztaság és a szeretet szimbólumának is tartják. Fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test összes funkcióját és kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre.

Lelki hatásai: kiegyensúlyozó, nyugtató hatással bír a lélekre, jól hat a szellemi kimerültség ellen. Auratisztító, erősítő és védelmező. Növeli a kifejezőerőnket, kiegyenlíti a lelki diszharmóniát. Javítja az intuíciónkat, telepatikus képességeinket. Használhatjuk a tér atmoszférájának tisztítására, a káros környezeti sugárzás csökkentésére, illetve a lelki sebek gyógyítására. A mai világunkban különösen fontos, hogy próbáljuk csökkenteni a káros sugárzásokat, hiszen szinte állandóan ki vagyunk téve nekik, még, ha már észre sem vesszük. A számítógépek, telefonok, mindenféle technikai kütyük között élünk, és sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy rendszeresen elvonuljunk feltöltődni.

hegyikristaly.jpgDe nem csak a lelki hatása erős, hanem a testi is, gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatással bír.

Használhatjuk szemre, bőrre, ízületre, hátra, belekre, emésztőrendszerre. Szakértők úgy tartják róla, hogy a test negatív rezgéseit pozitívvá alakítja, ezért daganatos megbetegedések esetén is javasolt használata.

Ha egy területre megtaláljuk gyógykövünket, vagy a saját személyes ásványunkat, annak a hatása megsokszorozható a hegyikristály segítségével.

A hegyikristályból én nemrég egy fülbevalót készítettem, ami egyszerű, gyakorlatilag kis töredékekből áll, ennek a fotója a bejegyzés egyik illusztrációja, a másik a természetes, feldolgozatlan kristály képe.

A hegyikristályról szóló információim forrása: http://tinyurl.hu/m0Nd/ és http://tinyurl.hu/PHvT