Kunigunda Kincsei

2017\05\17

Kávéhab művészet

alkoto.jpgLáttam már egyet-mást a nagyvilágban, és még több furcsaságot az online világban, de ez a dél-koreai fiú azért még egy kicsit meglepett. Tudjuk, hogy a kávéhabból ügyes kézzel sok mintát elő lehet varázsolni, de általában megmaradunk a barna-fehér vonalon. Kangbin Lee Dél-Koreában élő barista pedig úgy gondolta, hogy lehet színesebb a világ a kávéscsészénkben is. A Szöulban dolgozó fiú a kávé finom ízei mellé vizuális élményeket is nyújt, amit ő "Cremart"-nak nevezett el.

Kanbin az Instagramon posztolja az újabb és újabb alkotásait, mesefigurákat, állatokat, virágokat, sőt híres festők képeinek hab változatát is.

cr1.jpg

cr10.jpg

cr2.jpg

cr3.jpg

cr4.jpg

cr5.jpg

cr6.jpg

cr7.jpg

cr8.jpg

cr9.jpg

cr11.jpg

cr12.jpg

cr13.jpg

cr14.jpg

cr16.jpg

cr17.jpg

cr15.jpg

Forrás: fresher.ru

Instagram.com

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei

kávé állat festmény alkotás művészet virág művész különleges hab egyedi mesefigura

2017\04\12

Hímes tojások

35 ötlet

Azt hiszem idén ez lesz az utolsó húsvéti témájú bejegyzésem, de hímes tojásokat nem hagyhattam ki a sorból. A hagyományos festés és díszítés mellett rengeteg új, modern minta és technika is megjelent. Most már használnak arany színt, márvány festéket, vagy éppen körömlakkot, apró gombokat a dekoráláshoz. De felfedezhetünk a tojásdíszítésben az olyan újrahasznosítást is, hogy újságpapírral, csomagolópapírral vagy éppen a sütéshez elhasznált tojások héjával dolgoztak. Mindenki választhat ízlése és türelme szerint, hogy melyiket próbálja ki.

ht1.jpg

ht10.jpg

ht2.jpg

ht3.jpg

ht4.jpg

ht5.jpg

ht6.jpg

ht7.jpg

ht8.jpg

ht9.jpg

ht11.jpg

ht12.jpg

ht13.jpg

ht14.jpg

ht15.jpg

ht16.jpg

ht17.jpg

ht18.jpg

ht19.jpg

ht20.jpg

ht21.jpg

ht22.jpg

ht23.jpg

ht24.jpg

ht25.jpg

ht26.jpg

ht27.jpg

ht28.jpg

ht29.jpg

ht30.jpg

ht31.jpg

ht32.jpg

ht33.jpg

ht34.jpg

ht35.jpg

Fotók forrása: shelterness.com

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei

ünnep újrahasznosítás ötlet dekoráció saját kézzel hímes tojás Húsvét

2017\04\10

Húsvéti terítési tippek

Már csak pár nap és itt a húsvét. Az asztal megterítése a vidám tavaszi színekkel és virágokkal, hímes tojásokkal és az ünnep jelképeivé vált állatkákkal nagyon változatos és sokszínű lehet. Egy kis nemzetközi válogatást hoztam terítékekből és asztaldíszekből, ötletadónak.

h33_1.jpg

h10_3.jpg

h1_4.jpg

h2_3.jpg

h3_4.jpg

h4_4.jpg

h34_1.jpg

h36_1.jpg

h37_1.jpg

h38.jpg

h11_3.jpg

h12_3.jpg

h13_3.jpg

h14_3.jpg

h15_3.jpg

h16_2.jpg

h17_2.jpg

h18_2.jpg

h19_2.jpg

h20_2.jpg

h21_1.jpg

h22_1.jpg

h23_1.jpg

h24_1.jpg

h25_1.jpg

h26_1.jpg

h27_1.jpg

h28_1.jpg

h29_1.jpg

Forrás: homester.com.ua

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei

ünnep ötlet virág dekoráció terítés Húsvét

2017\04\07

Irina Medyantseva babái

irina.jpgSajnos szomorú apropója van annak, hogy most Irina Medyantseva (Ирина Медянцева) babáit mutatom be, azokat a babákat, amelyekből már nem készül több soha többé.

A hétfői, Szentpéterváron történt metrórobbantásban Irina is életét vesztette. Még csak 50 éves volt, a babakészítés területén elismert alkotó a hazájában is és a világ sok országában, és vélhetően még sok egyedi darabbal lepte volna meg a rajongóit, ha nem ér ilyen hirtelen és tragikusan véget az élete.

Nyugodj békében Irina!

baba10_1.jpg

baba11_1.jpg

baba12_1.jpg

baba13_1.jpg

baba14_1.jpg

baba15_1.jpg

baba1_1.jpg

baba2_1.jpg

baba3_1.jpg

baba4_1.jpg

baba5.png

baba6_1.jpg

baba7.png

baba8_1.jpg

baba9_1.jpg

Forrás: https://www.livemaster.ru/irinmedyantseva

 

halál alkotás művészet művész különleges egyedi babák

2017\03\30

Újabb 20+1 különleges torta

Még 2015-ben készítettem egy bejegyzést cukrászati műremekeről 20+1 különleges torta címmel. De a kreativitás nem ismer határokat ebben a műfajban sem, így ismét sikerült 21 különleges darabot találnom a hintótól a zongorán át a virágcsokrokig. Jó szórakozást hozzá!

cst7.jpg

cst1.jpg

cst10.jpg

cst11.jpg

cst12.jpg

cst2.jpg

cst3.jpg

cst4.jpg

cst5.jpg

cst6.jpg

cst8.jpg

cst13.jpg

cst14.jpg

cst15.jpg

cst16.jpg

cst17.png

cst18.jpg

cst19.jpg

cst9.jpg

cst20.jpg

cst21.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei

torta különleges egyedi

2017\03\29

Mini kertek üvegbe zárva

mini12.jpgSzerencsére mostanában van lehetőségem a kertben és a teraszon "garázdálkodni",  bokrokat csinosítgatni, virágokat ültetgetni. Van akinek vagy nincs kertje, vagy inkább a pázsitos változatot részesíti előnyben, esetleg haszonnövényket nevel. Nekik egy látványos módszert mutatok,most, amivel akár egy minamalista stílusban berendezett otthonba, akár egy bohókásabban berendezettbe is vihetünk egy tenyérnyi zöldet, ráadásul ötletes formában. A különböző formájú üvegedények remek lehetőséget biztosítanak akár mini világok felépítésére is. Gyerekkoromban én a nagyi 5 literes, régimódi uborkásüvegében építettem ilyen mini világot. Az üveg még most is megvan, mindig más funkciót tölt be, most főként kicsi fonalgombolyagok lakják.

mini1.jpg

mini10.jpg

mini11.jpg

mini2.jpg

mini3.jpg

mini4.jpg

mini5.jpg

mini6.jpg

mini7.jpg

mini9.jpg

mini13.jpeg

mini14.jpg

mini15.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei

újrahasznosítás üveg ötlet kert növény lakberendezés kompozíció saját kézzel

2017\03\08

Zsuzsink

pomeraniai-torpespicc-kutya-01.jpgElőkerült néhány régi, elveszettnek hitt anyagom, közük néhány régi írásom is. Egyet most megosztok veletek, ami egy befogadott kutyus igaz története.

Lehet, hogy egy kicsit érzelgős lett, de sokat jelentenek számomra a régi emlékek, és az állatok. Jó lenne, ha még több Zsuzsit fogadnának be az emberek.

Úgy nyolc-kilenc éves lehettem, amikor megtaláltuk őt. Ő már akkor idősecske volt, de pontosan nem tudtuk mennyi idős is lehet, csak azt láttuk, hogy bájos, ragaszkodó és nagyon-nagyon elhagyatott. Még a nevét sem tudtuk. Rengeteg nevet kipróbáltunk, amíg egy orosz névre hallgatott: Zsucska (Bogárka). Ebből a névből kapta a magyar Zsuzsi nevet. Zsuzsira egy parkolóban bukkantunk. Ott üldögélt egyedül, elhagyatottan. Apám viccesen megkérdezte tőle, hogy beszáll-e hozzánk az autóba ő is. Zsuzsi gondolkodás nélkül beszállt. De még mielőtt bárki is gyerekrablásra, vagy más csúnya dologra gondolna, tisztázni szeretném, hogy Zsuzsi kisasszony egy törpespicc fajtájú fehér kutyus volt, két zsemleszínű folttal.

Ő volt az első nagy találkozásom a gazdátlan kutya fogalmával. Zsuzsi nem sokáig maradt gazdátlan, mert a járókelőktől megtudtuk, hogy csak néhány órával a mi érkezésünk előtt dobták ki szegény párát. Valószínűleg bennünk megérezte az állatok szeretetét, ezért szállt be olyan hirtelen az autóba. Ha ő bízott bennünk, hát mi hazavittük. Három-négy napig félelmében még agresszív és gyanakvó volt mindenkivel, aztán a maga vénkisasszonyos módján lassan ismerkedni kezdett a családdal. Végül úgy döntött, hogy a nagyszüleimet részesíti előnyben, hozzájuk költözik, de a társasági életben részt vesz nálunk is. Ez nem is volt nehéz, hiszen egy udvaron éltünk a nagyszülőkkel. Felvett egy-két számunkra érdekes szokást is, például sohasem hiányzott volna a család reggeli kávézásáról. Ha összejöttek a felnőttek a nagyszülők konyhájában, akkor Zsuzsi is elfoglalta a saját helyét a társaság közepén és a két mellső lábával kérte a reggeli kockacukrát. A másik az esti tévézés volt. Gyerekkoromban csak egy színes TV volt a családban, a mi nappalinkban így esténként itt gyűlt össze a család, persze Zsuzsi erről sem maradt volna le. A „megyünk tévézni” kijelentésre Zsuzsi bekísérte nagyanyámat a nappaliba, majd a film után szépen ki is kísérte, de közben el nem mozdult volna a nappaliból.

Nem kölyökkutyaként fogadtuk örökbe, de ragaszkodása, hálája az életéért minden képzeletet felülmúlt, csak egy dolgot nem bírt elviselni, ha egyedül maradt otthon, vagy az autóban. Félt, hogy újra egyedül marad, újra eldobják. Engem kicsi ölebszívének minden bátorságával védelmezett, akár az élete árán is megvédett volna. Egy nyáron látogatóba mentünk apám egyik régi barátjához, Zsuzsinkat is vittük, hogy ne árválkodjon otthon egyedül. Amíg apám és anyám bementek tisztázni, hogy mi bizony négylábú vendéget is hoztunk, addig mi a kutyával kint vártunk. A történet teljességéhez az is hozzátartozik, hogy akit meglátogattunk, az óriásnak is beillene, egy angyallelkű óriásnak, aki akkor is örömmel fogadott, kutyástul, mindenestül. Föl akart kapni, hogy szokása szerint így fejezze ki az örömét. Az addig csak csendben figyelő apró kutya ekkor ágyúgolyóként rontott a hatalmas embernek, mert kutyaszemmel ő úgy látta, hogy engem valaki bántani akar.

Mégis a legkülönösebb a kutya halála volt, mert ő nem megdöglött, egy családtag csak meghalhat. Zsuzsi nem tűnt betegnek, teljesen normálisan viselkedett, élte a megszokott mindennapjait. Azt már akkor tudtuk, hogy nagyapám rákos, menthetetlenül, műthetetlenül. Egyik éjszaka keresztapám is a nagyszüleimnél aludt a beteg miatt. Csak a konyhai díványra dőlt le szunnyadni egyet. Zsuzsi az ágy melletti fekhelyén aludt. Keresztapám egy nyüszítésre ébredt. Zsuzsi ezzel a nyüszítéssel kilehelte hű kutyalelkét. Ez volt életem első gyásza, amikor másnap megtudtam. Reggel a szüleim megvizsgálták kissé a kutyus tetemét. Meglepő módon egy daganatot találtak — már kitapintható nagyságban — ugyanott, ahol a gyilkos rák nagyapámban is kifejlődött. A kutyát a kert végében eltemettük e gyümölcsfák alá, és reméltük, hogy egy ideig még nem lesz újabb temetés, hiszen nagyapám állapota javulni látszott. Hiú ábrándnak bizonyult. Alig néhány nappal Zsuzsi távozása után nagyapám szintén egyetlen nagy sóhajjal távozott az élők sorából. A kutya mintha megjósolta volna nekünk az elkerülhetetlent. Hogy miért és hogyan, azóta sem tudjuk. Zsuzsi váratlanul jött, ment, de örök nyomot hagyott bennem.

Most is talált kutyánk van, abszolút keverék, de a miénk, és nem árva, kóbor jószág.

U.i. A történet óta sok év telt el, az akkori kutyánk is elment már végelgyengülésben, békésen elaludt a kedvenc napozóhelyén. Őt még egész kicsi, csetlő-botló kölyökként találtam, és vittem haza. Hosszú évekig őrizte hűségesen a házat és a családot.

A kép illusztráció, forrása a kutyafajtak.hu, mert sajnos nem maradt fotóm Zsuzsiról.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei

történet kutya szeretet