Kunigunda Kincsei

2017\10\09

Ismerős köveim: a breccsa jáspis

br1.jpgEz egy meglehetősen új keletű ismeretség, de a változatossága és szépsége azonnal megragadott.

br7.JPGA nemes kő piros jáspisból, vasból, mangánból és hematitból áll. A kő már első pillantásra melegséget sugároz, és erős fényben ragyog. Az örök szerelmet szimbolizálja, aki megajándékozza vele a másikat, a hűséget, szeretet adhat és kaphat vissza. Hosszú, boldog házasságot hoz. Ha szeretné a házasságát boldoggá tenni, vagy hosszú ideig megőrizni a másik szeretetét, akkor ajándékozza meg a kővel.

Aktivizálja az öngyógyító mechanizmusokat a szervezetben. Élénkíti a vérkeringést, segít helyrehozni az önbecsülést.

br9.JPGBefolyással van a pajzsmirigy működésére, akár túl- akár alulműködés esetén. Hatással van az anyagcsere hormonjaira is, a káros sugárzásokat pedig hatástalanítja. Megakadályozza a haj töredezését, a hullását pedig megállítja. Ha nincs partnere, egyedül érzi magát, és igaz társra vágyakozik, akkor viselje láncként, vagy medálként a nyakában.

br6.JPGRezgései oldják a stresszt, a feszültséget. Aki nehezen tud elaludni, vagy álmatlansággal küszködik, annak érdemes a párnája alá tenni, mert gyorsan elalszik, és nyugodt lesz az éjszakája.

Energiával való feltöltése: Havonta egyszer tegyük ki reggel az ablakba, és engedjük, hogy a felkelő nap sugarai átjárják a követ.

Forrás: bioenergetic.hu

2017\09\19

Ismerős köveim: az unakit

unakit.jpgAz unakit, más néven epidot talán nem olyan közismert és divatos, mint például az ametiszt vagy a rózsakvarc, pedig egyéniség, sok  pozitív hatással.

Zöld alapon barnás - vöröses foltokkal tarkított gyönyörű kő. Eleme a Föld.  Az unakit Föld eleme segít bennünket abban, hogy minden élethelyzetben szilárdak maradjunk és megőrizzük erőnket. Önrendelkezésre és a saját legbelső lényünkhöz való hűségre tanít. A napfonat csakra és a szívcsakra harmonikus működését segíti. Az unakit segítségével, felismerhetjük, hogy betegségeink, sorscsapásaink miért következtek be. Rámutat és átvilágítja gondolatainkat és érzelmeinket.

A következő jegyekhez társítják: Bika, Mérleg, Oroszlán, Vízöntő, Szűz, Kos

Lelki területen az unakitnak tulajdoníthatóan gyorsabban felépülünk a sorscsapások és lelki megrázkódtatások után.

 unakit.JPGGyógyhatása: Az unakit jelentősen meggyorsítja a betegség utáni lábadozást, elősegíti a pihenést. Rezgésével erősíti a szervezet öngyógyító erőit és segít, hogy gyorsabban váljunk ismét egészségessé. Az unakitot alapvetően minden terület regenerációjához használhatjuk. Ugyanígy alkalmas a betegség megelőzésére, mivel erősíti az immunrendszert. Javítja a belek, a máj és a tüdő működését is. Serkenti a bőr és hajnövekedést.

Forrás: gyogyitaskovekkel.hu

ezoterikusvilag.blogspot.hu

ezotéria ásvány

2017\07\17

Danielle Pedersen mini állatai

dan0.jpgMár rég írtam új bejegyzést, de amikor ma megláttam Danielle Pedersen állatfiguráit, azonnal megvolt az új téma. Danielle aprólékosan kidolgozott, kézzel festett állatokat, ékszereket és apró dísztárgyakat készít polimer gyurmából (más néven süthető vagy ékszergyurma) a kaliforniai San Diegoban található kis stúdiójában.

Az Etsy blogjában mesél az alkotói folyamatáról: rengeteg fényképet tanulmányoz át az állatokról, amiket szeretne megformázni.  Megtanulja az általános struktúrájukat, a színezésüket, aztán elkezd apró ideiglenes maketteket készíteni, hogy egy olyan alapformát alakítson ki, amely az állatot „leghatékonyabban kommunikálja”. Ezt követi a festési folyamat.

Szereti a gondolatot, hogy munkáját viselik, megcsodálják. Azt reméli, hogy aki találkozik a termékeivel, érzi majd, hogy olyan ember hozta létre a terméket, aki nagy gondot fordít minden darab elkészítésére.

dan34.jpg

dan35.jpg

dan36.jpg

dan37.jpg

dan38.jpg

dan1.jpg

dan10.jpg

dan2.jpg

dan3.jpg

dan4.jpg

dan5.jpg

dan7.png

dan9.png

dan11.jpg

dan12.jpg

dan17.jpg

dan18.jpg

dan22.jpg

dan23.jpg

dan24.jpg

dan25.jpg

dan26.jpg

dan27.jpg

dan28.jpg

dan29.jpg

dan30.jpg

dan31.jpg

dan32.jpg

dan33.jpg

Forrás: etsy.com

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei

mini kézműves állat alkotás cica medve panda bagoly zsiráf kerámia egyedi

2017\05\17

Kávéhab művészet

alkoto.jpgLáttam már egyet-mást a nagyvilágban, és még több furcsaságot az online világban, de ez a dél-koreai fiú azért még egy kicsit meglepett. Tudjuk, hogy a kávéhabból ügyes kézzel sok mintát elő lehet varázsolni, de általában megmaradunk a barna-fehér vonalon. Kangbin Lee Dél-Koreában élő barista pedig úgy gondolta, hogy lehet színesebb a világ a kávéscsészénkben is. A Szöulban dolgozó fiú a kávé finom ízei mellé vizuális élményeket is nyújt, amit ő "Cremart"-nak nevezett el.

Kanbin az Instagramon posztolja az újabb és újabb alkotásait, mesefigurákat, állatokat, virágokat, sőt híres festők képeinek hab változatát is.

cr1.jpg

cr10.jpg

cr2.jpg

cr3.jpg

cr4.jpg

cr5.jpg

cr6.jpg

cr7.jpg

cr8.jpg

cr9.jpg

cr11.jpg

cr12.jpg

cr13.jpg

cr14.jpg

cr16.jpg

cr17.jpg

cr15.jpg

Forrás: fresher.ru

Instagram.com

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei

kávé állat festmény alkotás művészet virág művész különleges hab egyedi mesefigura

2017\04\12

Hímes tojások

35 ötlet

Azt hiszem idén ez lesz az utolsó húsvéti témájú bejegyzésem, de hímes tojásokat nem hagyhattam ki a sorból. A hagyományos festés és díszítés mellett rengeteg új, modern minta és technika is megjelent. Most már használnak arany színt, márvány festéket, vagy éppen körömlakkot, apró gombokat a dekoráláshoz. De felfedezhetünk a tojásdíszítésben az olyan újrahasznosítást is, hogy újságpapírral, csomagolópapírral vagy éppen a sütéshez elhasznált tojások héjával dolgoztak. Mindenki választhat ízlése és türelme szerint, hogy melyiket próbálja ki.

ht1.jpg

ht10.jpg

ht2.jpg

ht3.jpg

ht4.jpg

ht5.jpg

ht6.jpg

ht7.jpg

ht8.jpg

ht9.jpg

ht11.jpg

ht12.jpg

ht13.jpg

ht14.jpg

ht15.jpg

ht16.jpg

ht17.jpg

ht18.jpg

ht19.jpg

ht20.jpg

ht21.jpg

ht22.jpg

ht23.jpg

ht24.jpg

ht25.jpg

ht26.jpg

ht27.jpg

ht28.jpg

ht29.jpg

ht30.jpg

ht31.jpg

ht32.jpg

ht33.jpg

ht34.jpg

ht35.jpg

Fotók forrása: shelterness.com

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei

ünnep újrahasznosítás ötlet dekoráció saját kézzel hímes tojás Húsvét

2017\04\10

Húsvéti terítési tippek

Már csak pár nap és itt a húsvét. Az asztal megterítése a vidám tavaszi színekkel és virágokkal, hímes tojásokkal és az ünnep jelképeivé vált állatkákkal nagyon változatos és sokszínű lehet. Egy kis nemzetközi válogatást hoztam terítékekből és asztaldíszekből, ötletadónak.

h33_1.jpg

h10_3.jpg

h1_4.jpg

h2_3.jpg

h3_4.jpg

h4_4.jpg

h34_1.jpg

h36_1.jpg

h37_1.jpg

h38.jpg

h11_3.jpg

h12_3.jpg

h13_3.jpg

h14_3.jpg

h15_3.jpg

h16_2.jpg

h17_2.jpg

h18_2.jpg

h19_2.jpg

h20_2.jpg

h21_1.jpg

h22_1.jpg

h23_1.jpg

h24_1.jpg

h25_1.jpg

h26_1.jpg

h27_1.jpg

h28_1.jpg

h29_1.jpg

Forrás: homester.com.ua

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei

ünnep ötlet virág dekoráció terítés Húsvét

2017\04\07

Irina Medyantseva babái

irina.jpgSajnos szomorú apropója van annak, hogy most Irina Medyantseva (Ирина Медянцева) babáit mutatom be, azokat a babákat, amelyekből már nem készül több soha többé.

A hétfői, Szentpéterváron történt metrórobbantásban Irina is életét vesztette. Még csak 50 éves volt, a babakészítés területén elismert alkotó a hazájában is és a világ sok országában, és vélhetően még sok egyedi darabbal lepte volna meg a rajongóit, ha nem ér ilyen hirtelen és tragikusan véget az élete.

Nyugodj békében Irina!

baba10_1.jpg

baba11_1.jpg

baba12_1.jpg

baba13_1.jpg

baba14_1.jpg

baba15_1.jpg

baba1_1.jpg

baba2_1.jpg

baba3_1.jpg

baba4_1.jpg

baba5.png

baba6_1.jpg

baba7.png

baba8_1.jpg

baba9_1.jpg

Forrás: https://www.livemaster.ru/irinmedyantseva

 

halál alkotás művészet művész különleges egyedi babák