Dédnagyik trükkjei: Mézeskalács csók

Karácsonyi készülődés 2016

pusz.jpgEz most két témába is illő bejegyzés, hiszen egy közel száz éves receptkönyvből szemezgetek mostanában, és néhány érdekességet megosztok Veletek, de közben a karácsonyi készülődésben is jó ötletadó lehet egy-egy recept.

Ma Brenner Tivadarné "Mézeskalács csók" receptjét hoztam:

Két deciliter cukrot, négy deciliter finom rozslisztes, másfél tojást, két evőkanál meleg mézet, egy kávéskanál szódabikarbónát, kevés szegfűt, fahéjat és citromhéjat gyúrjunk össze, azután kis dió nagyságú golyócskákat készítsünk belőle. Rakjuk ritkán a megkent sütőre, s mint más vajastésztát, jó melegben süssük meg. Nagyon kell vigyázni, hogy meg ne égjen. Esetleg fél-fél mandulát is tehetünk a kis golyócskák tetejére. Nagyon egészséges és olcsó, ízletes sütemény.

A recept "Az uj idők receptkönyve" (pontosan így írják a címet) kiadványból származik, még 1931-ből.

 Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg, és csatlakozz a Facebookon is: Kunigunda Kincsei